onsdag 9 december 2009

Vin, ost, hand och hylla

Dagens planer var enkla: Niente, Nada, Ingenting! För våra barn brydde sig föga om att föräldrarna druckit vin kvällen innan, halv sex var det väckning som vanligt.

Igår hade vi vin-, ost- och charkkväll med några vänner. Det var vår och Martin och Karros avskeds-/födelsedagspresent till Hildegard eftersom vi kom tomhänta till överraskningsfesten förra helgen.

Det blev en konstig dag först, Olivia vaknade kvart över fem men efter välling samt 45 minuters enträget nattande lyckades jag få henne att somna om. Bara för att lägga mig ned med en lättad suck just när Nadia började ropa från sitt rum. Så det var bara att kliva upp. Olivia sov ända till halv åtta, typiskt nog, och sen blev hela dagen konstig eftersom hennes tider blev helt rubbade och jag kände det som att jag tillbringade precis hela dagen med att försöka få henne att sova. För somnar hon för sent på eftermiddagen hinner hon inte sova klart innan vi måste gå till dagis och då måste jag väcka henne.

Så blev det igår, men dessförinnan hade jag turbohandlat inför kvällen och notan blev mycket högre än jag tänkt, eftersom jag hade så bråttom i det lilla hålet mellan min lilla skalmans sovtider. Slängde ned ostar, salamisar och canelloniingredienser i rasande takt och fick ett smärre hjärtstillestånd när jag fick slutsumman. Det här blir en dyr månad för oss, med mitt födelsedagsfirande och allt annat. Och då har vi inte ens börjat tänka på julklappar ännu...

Sen hade vi iallafall en mycket trevlig kväll och båda barnen var med och lekte med alla våra gäster, innan vi lade Olivia innan maten och Nadia innan osten. Hon hade väl satt i sig hela salamibrickan annars, ingen älskar korv som min dotter. Hon äter starka korvar utan en min och vill bara ha mer och mer.. Men hon fick smaka lite innan och sen fick hon sitta med vid middagen, spilla ut ett glas rödvin på David (mammas gener at play) och sitta och rita vid bordet. Hon var så söt och ville absolut inte sova sen. Men somnade efter lite protest och prat om David.

Själva njöööt vi av massa illaluktande ostar och goda korvar. Johan gillar ju inte ost, vilket var anledningen till charkdelen av kvällen (och anledningen till att jag nu får äta upp alla ostrester alldeles själv...Synd, tycker jag!). Martin hade köpt otroligt gott och dyrt vin som vi drack till osten. Sen fortsatte vi på bag in box och cava och sen slumrade lilla trötta jag i fåtöljen vid halv tolv då våra gäster fann det för gott att gå hem...

David, Martin och Hildegard

Hilda, Johan och vår lilla nakenfis (dock med byxor, oftast är det tvärtom)

Nästan hela familjen, minus en panna och en bebis

En mindre kul grej som hände igår var att hela vår hatthylla i lilla hallen kollapsade. Jag hade tittat på den några dagar innan och fascinerats av att den fula hyllan kunde bära upp så mycket tunga vinterkläder. Men det kunde den tydligen inte. När Hilda hängde upp sin jacka blev det droppen och poff for den i golvet. Lika bra det, nu kanske vi kan få till de där inbyggda hyllorna vi velat ha så länge. Fast det hänger på min pappa... Just nu har vi iallafall högar av ytterkläder i hela lägenheten, mycket praktiskt!

Ytterligare en trist grej var att jag dängde handen i en skåplucka i köket när jag tidigare på kvällen med stora gester skulle berätta nåt för Johan. Jag blir så trött på mig själv och det gjorde så satans ont!



Ser ut som jag blivit åderlåten...

Inga kommentarer: