måndag 14 december 2009

Måndagsgryning

05:50 på måndagsmorgonen och jag sitter i fåtöljen och kippar med ögonen, medan lillskrutt förnöjt tuggar på en fjärrkontroll och snön viner i mörkret utanför fönstret. Jag tände några värmeljus (utom barnräckhåll) och sen var jag tvungen att släcka ljusstaken i fönstret för att verkligen kunna se ut på snön därute. Hoppas den ligger lite längre än den brukar, det vore kul om Nadia kunde få uppleva lite snö, och snö till jul drömmer väl de flesta om...

Vi hade en sån bra söndag, även återstoden av den. Erik och Malins lussefika var mer ett lusseparty med massa folk och massa barn. Erik flyttade för några år sen in i den otroligt coola ungkarlslyan som är en coolt inredd vindsvåning som tydligen tillhört Peter Jöback. Nu är det ju ingen ungkarlslya sen Malin flyttade in för ett par år sen, men kanske inte direkt någonstans man skulle bo med barn. Massor av trappor både uppåt och nedåt varav en täckt av en lång grön matta inne i lägenheten. Riktigt häftigt. Nadia var först lite tjurig och hängde i mitt byxben och bara tjatade efter snask. Jag gjorde nämligen misstaget att börja med att ge henne en skumtomte och sen ville hon förstås inte ha något annat... Men sen åt hon iallafall massa russin, chokladhjärtan med skum innan jag lyckades växla över henne på mandariner. Hon ääälskar "maniner"! Och sen hade hon jättekul och lekte med John och hans tomtemössa, medan Olivia tuggade i sig en lussebulle jag råkat lägga på ett bord.

Resultatet av russin och pepparkakor lät inte vänta på sig. Plötsligt kom jag åter ihåg varför vi infört totalförbud på russin i vårt hem. Vi fyllde nästan en hel ICA-kasse med bajsblöjor där på partyt och var tvugna att låna blöjor för att få det att räcka till.... Men både barnen och vi hade kul och det var en bra eftermiddag/kväll!

Vi kom hem med en djupt sovande Olivia och en pigg Nadia, men lade båda och åt sen pasta och kollade på en film- första på evigheter.

Idag ska jag träffa Tove och James och försöka handla några klappar. Kanske.
.

3 kommentarer:

Marie sa...

Hejhej, kikar in och läser runt.. vilka fina barn du har! Är själv en tvåbarnsmamma.. F är strax över 2 år och B är 9 månader. Båda är lika trotsiga ;) Läste era småproblems om duschen, här är det samma sak med äldsta iallafall.. hon kliver i badet men sen gallskriker hon när man slår igång vattnet. Så man får göra det hela fort fort fort :) kram kram /marie

Julia sa...

Det är alltid lika skönt att höra att man inte är ensam.. :-) Och att det finns fler med trotsiga barn som lever samma hektiska liv. Tack för att du läste och för din kommentar!!
/Julia

Just me sa...

hahah Julia du är LÅNGT ifrån ensam .. ALLA barn trotsar på ena eller det andra sättet . De som säger annat ljuger :0)

Ha de !