onsdag 9 december 2009

Storasyster




Nadia har verkligen gått och blivit storasyster på riktigt. Jag läste någonstans att är det mindre än 17 månader mellan barnen kallas de pseudotvillingar, eftersom det äldre barnet inte minns en tillvaro utan syskonet. Nadia kan inte minnas livet innan Olivia, men har förstås reagerat på att få ett syskon ändå. Men trots alla bråkiga faser är hon nästan alltid snäll mot sin lillasyster. Och nu de senaste veckorna har hon verkligen också börjat ta hand om sin syster, så gott man kan när man inte ens är två år gammal.

När Olivia är snorig (och näsan rinner ju nästan konstant såhär års) blir Nadia mycket bekymrad. "Sååårig" säger hon och vill ha papper för att snyta. Hon passar även på att snyta sig själv och som här på bilden även dockan. Som förövrigt fått ett namn; Filippa!

När Nadia gjort något i pottan, berömmer hon först sig själv "JÄTTEbra, Nadia!" sa hon imorse, annars oftast "duktig!" och applåderar. Sen ropar hon på sin syster: "Oliiiia, TITTA!!" Här på bilden visar hon när resultatet tömts i toan. Mycket stolt.

Och imorse satte Olivia en brödbit i halsen och då dunkade Nadia henne i ryggen och klappade sen på henne när hon hostat klart. Så söta och jag blir alldeles varm i hjärtat!

Det är för övrigt Olivias mössa Nadia har på bilden. Hon älskar att gå omkring inomhus med olika mössor, och då gärna denna extremt trånga lilla mössa som ser aningen fånig ut på den stora tjejen..

.

Inga kommentarer: