onsdag 16 december 2009

Bröd

Mitt paradbröd Bovetebullar som jag bakade för ett tag sen. Kanske gör ett undantag om jag hinner baka sådana igen. De är fantastiskt goda!

I början av veckan bestämde jag mig för att det är dags för mig att sluta äta bröd. Sen jag slutade med fika och choklad är detta min stora last som hindrar midjans återkomst. Jag är en sån mackjunkie, skulle kunna leva på enbart bröd tror jag. Och inte har det blivit bättre av att det öppnat alla dessa fantastiska bagerier i vårt kvarter. Eftersom jag sällan hinner baka längre, har det blivit så att jag handlar i dessa butiker istället. Nu blir det kvällsmackor alltsom oftast och det är inte något vidare bra för mammafiguren. Så jag gjorde en stor sats müsli häromkvällen och bestämde mig för att detta ska bli den nya frukosten.

Men det har inte gått något vidare hittills. Första dagen glömde jag helt sonika bort att jag slutat, och kom på det mitt i en tugga gott bröd från Riddarbageriet på Konsthallen. Darn it. Igår hade vi ostkväll med Stella och Lina och då blev det ju lite bröd till osten förstås. Men sen gav jag bort all överbliven ost till Lina och det kändes skönt. Det är ju inte så kul att mysa över goda ostar alldeles ensam och Johan äter inte sånt. Och slutligen, idag åt jag en macka med skagenröra på lunchen.

Så mitt brödförbud har inte direkt haft någon vidare kraft än så länge. Men jag ger inte upp. Det ska väl gå att detoxa bort även detta beroende, hoppas jag! Fast jag blev väldigt sugen på en macka av den där bilden jag just lade upp...
.
.

1 kommentar:

Just me sa...

Åhh men JESUS .. det där brödet ser ju ljuvligt ut !

Jag förstår din förälske till bröd ... Jag delar den !

:0)

More bread to the people !