tisdag 22 december 2009

Sista dagen!

Idag var min sista dag som mammaledig. Jag körde på som vanligt och kom hem med en vagn som var så tungt lastad att jag knappt fick upp den för rampen i trappan till hissen. Det måste varit julskinkan... På eftermiddagen kom Elin och Thea över och lekte och det var väldigt mysigt även om det inte blev så många kompletta meningar för Elin och mig. När Johan sen kom hem insåg jag att nu har vi två och en halv vecka tillsammans innan jag börjar jobba. Åh så mysigt det ska bli! Alla julklappar och all julmat är inhandlade, eftersom jag passat på på dagtid för att slippa trängas alltför mycket. Hade vi inte så klåfingriga barn skulle jag lägga dem under granen, men det får vänta..

Nytt tvångsduschförsök i söndags kväll, eftersom Nadia fortfarande vägrar bada. Det gick betydligt sämre än förra gången och jag gav upp efter att hon vrålskrikande med blå läppar halkat runt på duschgolvet och jag kände mig som världens barnmisshandlande. Vet inte vad man ska ta sig till om detta fortsätter?!

Den eländiga lilla bråkstaken verkar ha kommit på att hon kan ifrågasätta våra rutiner och det gäller allt från att vilja dricka kvällsvällingen i soffan, till att vägra kläder. Vi har sådana klädesbråk just nu att det inte liknar någonting annat. Jag verkligen fasar för de två gånger om dagen jag måste bända på henne kläderna.

Men mellan dessa utbrott är hon hur rolig och charmig som helst. Och så allt detta pratande! "Prosit!" säger hon varje gång någon nyser. Hon känner igen siffror när hon ser dem tryckta och räknar alltid "åtta, nioooo, tålv!". En mästare på grammatik som säger "henne" och böjer verb så man som gammal språkfascist blir alldeles stolt. Så det är högt och lågt just nu...

Olivia, hon är inte riktigt hundra just nu. Fortfarande lika röd i rumpan och bajsar hela tiden. Nu har hon nästan som öppna sår i huden därbak och imorgon ska jag ta med henne till BVC och kolla på det. Nadia har i princip bajsat hela eftermiddagen hon med, vi har tömt pottor på löpande band. Jag funderade på vad vi gett dem att äta och efter ett tag kom vi på att de ju fått börja med fullkornsvälling. Kan det vara det som satt sådan fart på magen? Vi slutade direkt med den med Nadia (den är från 8 månader) eftersom hon raketbajsade så, kanske har lillasyster lika känslig mage. Vi kanske helt enkelt får köra 6-månadersvällingen tills de slutar med välling.

Nu soffmys med maken min! Lägenheten skiner (nja, efter barnens framfart lite mindre lysande..) och vi sitter i soffan med tända ljus och allt detta mysiga extraljus från gran och elljustake. Trots en del stress är det himla mysigt med jul ändå.

.

1 kommentar:

Anonym sa...

En riktigt god jul önskar jag er allihopa!!!