fredag 11 december 2009

På språkfronten mycket nytt

På Nadias dagis går en liten tjej från Nya Zeeland. Hon är väldigt blyg för oss föräldrar så jag har aldrig hört henne säga ett pip, men enligt personalen talar hon både svenska och engelska. Klart är att det är bra och roligt för de andra barnen att få höra ett annat språk. Nadia började redan första veckan säga "Bye bye!" när vi skulle gå och nu har hon börjat svara "YES!" (yeesch!) på frågor. Ytterligare ett nytt ord som dök upp igår var "Tjena!" accompagnerat av en höjd hand. Mycket sött!

Och så räknar hon också, bättre än jag trodde var möjligt och går runt och läser på saker "åtta, nio, tolv!". Oftast är hon för medveten för att vilja räkna men hon och en kille på dagis (som är ett drygt år äldre) tog varandra i hand och började räkna när vi skulle gå och då kunde hon alla siffror upp till tolv! Det är väl som att rabbla en ramsa för dem, men lite stolt blir man allt!

Hon sjunger massor också, kan nästan hela Blinka lilla stjärna där och en massa annat. Tipp tapp är populär nu inför lucia. Det ska bli så kul att gå och titta på dem på måndag! Jag har köpt en liten tomteklänning som hon vägrar ta på sig, men det lämnar jag med varm hand till dagispersonalen som tack och lov ska sköta påklädnad!

.

1 kommentar:

Just me sa...

Vilken STOR tjej ni har nu ! Duktig ;-)
hhahah Jag köpte också en tomteklänning igår på Åhlens till Adele . SUPER söt ! Hon ville sova i den .

Kram och Glad fredag