måndag 12 oktober 2009

Utveckling x 2

Ett halvår in på våra liv som tvåbarnföräldrar inser jag att nu börjar faktiskt åldersskillnaden mellan Nadia och Olivia bli allt mindre. Det skiljer bara en blöjstorlek dem emellan, de delar nappar och Olivia har vuxit i de kläder jag tycker att jag alldeles nyss packade undan för Nadia. Ingenting får Olivia att kikna så av skratt som när Nadia leker tittut eller böh med henne. Tyvärr har Nadia inte riktigt förstått den effekten själv, men det kommer väl. Hursomhelst är det underbart att se att barnen får mer och mer ut av varandra och jag börjar alltmer längta och se framför mig den tid när det ska vara lättare än jobbigt att ha två små... När de ska leka ihop medan mamman dricker kaffe i lugn och ro! Till våren kanske?!

Med Nadia händer det så mycket just nu och faktiskt tycker jag att det är hon som stått för den stora förändringen det senaste halvåret. När språket kom blev allt så mycket lättare och dagis har blivit världens skjuts. Orden är måååånga nu och är allt från namn på saker till mer abstrakta som "många, alla, annan, ny (hon är mycket förtjust i sina "nya skor")" osv. Tvåordsmeningarna rullar ur henne nu och hon berättar själv när hon vill byta blöja eller ta av tröjan. Det senare sker i princip så snabbt hon kommit hem och hon vill nästan alltid gå omkring naken just nu. Fast det får bli i blöja eftersom hon inte är särskilt rumsren.

Olivia hon pratar hon med, fast lite mer oförståeligt. Höga dadadadaaaaaah väcker oss i tid och otid både nattetid och tiiidiga morgnar. Jag suckar och minns plötsligt hur jag för inte alls länge sen satt med en liten Nadia på en filt och drack morgonte fast klockan fortfarande stod på fem och mörkret hägrade. Nu måste jag dessutom försöka få lille skrutt att inte väcka storskrutt.. .

.

Inga kommentarer: