måndag 19 oktober 2009

Trött måndag

Trötttötttrötttrööööööööööött... Efter att ha kört ett hårt träningspass tidigt igår kväll gick jag hem och så lade vi Olivia, påbörjade middagen tillsammans med Nadia, medan Johan gick iväg och lämnade recycling. Lade Nadia, åt god laxmiddag med levande ljus och slog oss sen ned framför tvn. Vid tio bestämde vi oss för att det skulle bli en tidig kväll och såg fram emot att få sooova. Men lilla marodören i spjälsängen bredvid tyckte annorlunda.

Först kunde jag av någon anledning inte somna. Sen började jag äntligen kippa med ögonen lagom tills att Olivia tyckte att det var dags att vakna. Efter flera misslyckade läggningsförsök kände jag att hon luktade bajs så jag bytte blöja i mörkret. Fortfarande ingen lycka i läggningen. Jag kände att hon var het och tog tempen. 38,4 grader. Fram med flytande Panodil. Fortfarande ingen framgång i sovandet.

Totalt summeras natten till FEM timmar av gnäll, skrik, bökande, vaggande, vyssande, ammande, bärande tills hon äntligen somnade i min famn vid halv fyra. Då hade hon hållt både Johan och mig vakna större delen av natten och jag somnade utmattad med Olivia vid min sida. Vågade inte lägga ned henne i sin säng och ta risken att hon skulle vakna igen.

Halv åtta vaknade Nadia som turligt nog sovit lite längre de senaste dagarna och så var allt igång igen. När Johan och Nadia gått försökte jag få Olivia att sova igen, men hon ville förstås inte. Nu sitter jag i fåtöljen och känner att jag tänker inte göra någonting alls idag mer än att försöka få sova. Nu. Hoppas hon vill.

.

2 kommentarer:

Elin sa...

Usch va jobbigt! Hoppas du får sova några timmar under dagen och att Olivia blir frisk snart. Kram kram

Vive la France! sa...

staaackars dig!!! inget roligt att kora nattvak. hoppas att du fatt vila under dagen.kram