lördag 17 oktober 2009

Skor och böcker

Efter idogt Blocketsurfande de senaste veckorna, hittade jag tillsist ett par vinterkängor till Nadia, i en begagnatbutik vid Odenplan häromdagen. Jag var tvungen att lämna tillbaka de vi köpte för några veckor sen, eftersom de var alldeles för stora och klumpiga, och jag bara känner att jag vägrar betala 700 spänn för skor hon kommer att kunna ha i några månader. Så då var dessa jättefina Ecco-dojor för 90 pix ett riktigt fynd! Jag har beställt raggsockor från en kompis styvmor, så kommer Nadia att slippa frysa om fossingarna i vinter. Jag känner mig mycket nöjd med detta inköp!



Från skor till böcker. Sagostunder är sällsynta företeelser i detta hem. Tyvärr! Jag älskar ju böcker och som barn plöjde jag lådvis, i synnerhet under min hästperiod då jag läste varenda hästserie som fanns. Jag kommer aldrig att glömma den sommaren då jag var nere hos farmor och farfar på Österlen och blev utmanad av Simrishamns bibliotek att läsa 10 böcker på en sommar. En lätt match för en liten bokmal som jag, och jag fick en bok i present.

Min äldsta dotter är inte direkt någon litteraturslukare. Hon är alldeles för rastlös för att sitta igenom ens en halv Max-bok. Men så liten som hon är har det säkert all möjlighet att förändras och jag hoppas verkligen att det gör det. Jag ser fram emot att läsa alla de böcker jag själv älskade som barn, för mina egna barn när de blir lite större.

Häromkvällen blev det ändå en liten bokstund i Nadias myshörna och Johan passade (efter lite uppmaning från mig..) på att föreviga det sällsynta tillfället.



Inga kommentarer: