söndag 4 oktober 2009

Höstruggigt

Hösten är verkligen här nu. Och det gick snabbt. Från en hel september med sommarvärme och ständigt soliga dagar, smällde det till och blev kallt och ruggigt och väldigt mycket höst på bara en dag. Även om jag egentligen var klar med sommaren känner jag mig inte riktigt redo för overaller och regniga dagar. Men det är som det är och hösten är ju faktiskt rätt mysig också.

Ikväll gör det inte så mycket att det regnar. Faktiskt lite mysigt. Det är söndagskväll och jag sitter ensam i soffan och smälter en ihopimproviserad middag på fläskkarré med ugnspommes, broccoli och vitlöks- och örtsmör. Gott faktiskt. Johan har precis begett sig iväg för att se en MYCKET viktig AIK-match. Så jag kommer att få hem en mycket glad eller mycket besviken man lite senare ikväll. Jag tror på glad. Förstås.

På tv är det bara skit, som vanligt, så det blev datorn. Vi har haft en sån där ingentingsärskilthelg. Inte så mycket planer, inte fixat nåt utan bara tagit helgen lite som den kom. Vi visste ju inte om Nadia skulle vara fit for fight, men hon var feberfri igår så då bestämde vi oss ändå för att gå på Almas 1-årskalas hela familjen. Det var mycket trevligt och Alma hade fixat så fint med tårtor och tilltugg. På väg hem vid femtiden somnade båda barnen i sina vagnar, eftersom ingen av dem sovit middag. Men de hade ändå hållt god min och varit på gott humör och nattningen gick bra trots den sena middagsluren. Johan och jag kollade ikapp på True Blood på datorn och det var en riktigt bra serie faktiskt. Nu kan vi frossa i vampyer på SVT på onsdagar.

Nadia hostar ganska mycket på nätterna fortfarande, så Johan var uppe några gånger och Olivia började böka redan före sex. Men jag fick lite sovmorgon eftersom Johan skulle lämna mig med barnen för att gå på ett möte. Så jag jonglerade kidsen i några timmar medan jag sov, och sen jonglerade jag dem medan han var borta, och kände att jag är lite trött efter en hel vecka av dem båda dygnet runt. Jag hoppas att Nadia är frisk nog att gå på dagis imorgon, jag tror det.

Och resten av dagen var målet att köpa höstskor till Nadia eftersom hon nu bara har ett enda par skor som passar. Så vi tog oss ned på stan och passade på att hälsa på pappa som hade Dylan där och äta sockerkaka som de bakat. Sen ned på Stadium för lite Nadia-shopping, in på Mackedonken för blöjbyte och så tillbaka mot Kungsholmen för blöj-och matinhandling och så är cirkeln sluten och här är vi nu vid slutet av min spännande helg!

.

Inga kommentarer: