måndag 19 oktober 2009

Detox



I lördags kom Johan hem efter sitt möte med släktingarna som han delar landställe med i Strömstad och hade med sig en hel låda defekta Pollys. En av pappans kusiner jobbar på Cloetta och hade tagit med sig dessa till mötet, och efteråt trodde Johan att jag skulle uppskatta att han tog hem dem. Och det hade han förstås rätt i. Jag hetsåt Polly precis hela eftermiddagen och när Johan gått ut för kvällen bestämde jag mig för att baka Pollymuffins till den fika vi skulle bjuda på på söndagsförmiddagen. Resultatet ser ni ovan - jag glömde bort tiden och de blev lite brända och skitfula men ack så goda. Jag åt två på kvällen och två dagen efter.

På söndagseftermiddagen var jag och tränade ett jobbigt pass - för med alla sjuka barn och egen ond hals var det veckor sen sist. Jag stod där och tittade i spegeln på en kropp jag inte är helt nöjd med och kände att nej nu får det vara nog. Efter två graviditeter och två amningsperioder minns jag knappt hur man säger nej till godsaker och jag har unnat mig så mycket under dessa två år, att hälften vore nog. "Ja, du kan ju vara lite måttlös" sa Johan försiktigt, när jag kom hem och berättade om mina planer för honom. Och det har han verkligen rätt i, jag blir helt vettlös när det kommer en chokladkaka inom räckhåll och bara tappar alla gränser. Aldrig att jag tidigare skulle köpt hem snask till helgen, nu är det mer regel än undantag och inte håller jag mig till helgerna heller.

Så jag bestämde sonika att jag inte får äta onyttigheter hemma, men ute kan det vara okej. Jag klarar inte av gränsdragningen mellan veckodagar, den har jag försökt tidigare. Det enda som funkar är att inte ha nåt gott hemma så idag gav jag bort de återstående muffinsarna och lådan med Pollys till Hanna som fortfarande har frikort efter sin bebis.

Och så sitter jag här och är extremt sötsugen och jag tror verkligen att jag är sockerberoende och känner det som att jag är på detox. Men jag är extremt motiverad denna gång och det är ju inga jätteförändringar, maten rör jag inte, så det vore väl själva fan om jag inte skulle kunna låta bli några chokladkakor. Får äta frukt istället... Tjiho....

.

4 kommentarer:

Mia sa...

Pollymuffinsen var supergoda! Behövde inte äta något förens middagen :)

Puss

Just me sa...

Ser helt fantastiskt gott ut !

Julia sa...

Men tyst med er, de var ju skitäckliga!! ;-)

Vive la France! sa...

frukt ar ocksa godis... eller? om du far sug pa att baka pollymuffins igen sa kan jag betala frakten hit sa du slipper ata dem. sag supersmarrigt ut!