onsdag 17 februari 2010

Läkarbesök

Den o-oroliga mamman blev ändå orolig idag när jag hörde att Olivia återigen hade feber, var jättehängig och bara sov. Johan ringde Vårdupplysningen som tyckte vi skulle söka vård och jag försökte få tag i husläkaren medan Johan hämtade på dagis. Fick tillsist en akuttid med remiss till labb klockan 16, så jag släppte allt på jobbet och skyndade mig till Odenplan och mötte upp min familj.

Jag är en sån fånigt dramatisk människa. Jag såg framför mig hur sköterskor och läkare skulle stå uppradade och andäktigt ta emot oss. "Åh där är den där stackars sjuka flickan och hennes föräldrar" skulle de viska till varandra, för givetvis hade ryktet och den sjusovande och matta Olivia spridit sig runt mottagningen. Alla skulle se på oss med medlidande och vi skulle efter undersökningen forslas i ilfart till den mest akuta av akutmottagningar. Jag fick en klump i halsen när jag tänkte på det. Stackars stackars oss.

Nu blev ju tack och lov inte verkligheten så. Inte ens i närheten. Ingen märkte när vi kom in på mottagningen, knappt ens den aningen skumma sjuksköterska som skötte provtagningen. Efter litet stick i fingret där Olivia inte sa ett knyst och Nadia storögt sade "Oliia sticka fingret" och sen "inte fara!" fick vi komma in till läkaren som lyssnade på våra farhågor, lyssnade och tittade på Olivia och sen sa att proverna såg bra ut och att allt var helt normalt. Olivia själv passade förstås på att vara jättepigg och sitta och tugga på en bit bröd och försöka välta ned högen med postit-lappar på doktorns skrivbord.

Sen gick vi och handlade middag och så lagade jag nån slags paella som barnen inte åt men vi vuxna tyckte var god.. Olivia kroknade under middagen så det blev välling och läggning istället. Men det känns skönt nu att vi iallafall fått en läkares ord på att det inte är någon fara. På nästa veckas BVC-koll blir det intressant att se kurvan, jag tycker att hon är så liten och smal.

Nadia tyckte iallafall att det var spännande hos doktorn, och så fort vi kom hem tog hon fram stetoskopet ur sin nya läkarväska och lekte med. Och nu är det läggning även för henne!

.

Inga kommentarer: