torsdag 25 februari 2010

BVC och vietnamesisk kväll

Efter en hektisk dag på jobbet kastade jag mig i princip rätt ur en telefonkonferens med en engelsk kund, ut och iväg till bussen för att möta upp Johan och kidsen på BVC. Verkligen från det ena till det andra, försökte rensa hjärnan där jag satt på tvåan och förbannade den tid den tog genom snömodd och mängder med gatuarbeten. Vi skulle på en försenad tiomånaderskoll för Olivia (som fyllde elva månader igår). Hon klarade förstås alla momenten galant, fast klappa händerna på beställning ville hon INTE. Doktorn tog våra ord på att hon kunde ändå. Precis som jag misstänkt visade längd och framförallt vikt att det är en liten tjej vi har. 8740 gram, det var efter en koll i gula kortet, 700 gram mindre än Nadia vägde i samma ålder. Och hon ligger lite under kurvan men trots ett litet hack följer hon sin egen kurva ganska bra.

Vi stannade kvar en stund i väntrummet eftersom båda barnen hade så kul med alla leksaker, och sen bestämde vi oss för att gå och äta middag. Vi har inte ätit ute tillsammans på evigheter, med två barn och dubbla overaller känns allt som ett så mycket större projekt. Vi gick till en vietnamesisk restaurang vid Odenplan, där vi vet att de är otroligt barnvänliga, och som dessutom just vunnit Gulddraken för bästa budgetkrog (tror jag det var). Och det blev ett mycket lyckat besök! Barnen åt friskt av sin kyckling med cashewnötter (Nadia fick alla nötter, inga till lillpluttan) och Johan och jag åt otroligt gott vi med. Kan verkligen rekommendera det stället, bra priser också! Thang Long Poh på Upplandsgatan.

Sen gick vi hem, till vår lyxigt nystädade lägenhet, och vad skönt det var att då alla redan hade ätit och att vi bara kunde lägga barnen direkt.

Lite bilder från när Nadia och Olivia lär sig att äta med pinnar!

Enhandsgreppet...

Kanske lättare med två händer?

Olivia vill också försöka. Men pinnarna ramlade mest ned på golvet.


Så hon käkade lite nudlar med händerna istället



Och Nadia fick slutligen kläm på pinnarna!

.


1 kommentar:

Helen sa...

Tack för restaurangtipset. Jobbar i närheten så det kan nog bli ett besök.

Spännande för barnen att komma "ut på lokal"

Ha det bra i snömodden önskar Älvsjö