söndag 28 mars 2010

Vin- och ostavslutning

Denna söndag började i morse med att Nadia blev mycket fascinerad av testbilden. "Va e deeee??" frågade hon gång på gång och ännu mer spännande blev det när hon såg att det var en liten pinne längst ned som rörde sig fram och tillbaka. Men sen bytte vi till Barnkanalen innan mamman blev knäpp... (här ligger det egentligen en bild på Nadia och testbilden, men av nån anledning syns den inte!)

När Olivia vaknat efter sin morgonlur, åt vi lunch och så klädde jag oss och kom iväg för ett Kungsholmsrace. Jag köpte blöjor, frukt, ostar och mjölk på Prisextra och sen en snabbis in på Åhléns där jag äntligen fick mig ett par gummistövlar. Krokar till hallen som jag egentligen var där för hittade jag inga bra. Sen gick vi bort till Hanna och lekte med Astrid en stund på deras gård.

Äntligen har snön töat bort och sand existerar igen. Nadia och Astrid lekte till synes helt omedvetna av varandra en stund innan de fann varandra i det lilla huset. Precis som alltid tar det en liten stund och sen leker de hur bra som helst.

Vi var dock mycket dåligt rustade för parklek, eftersom jag tänkt gå till bibblan med barnen. Inga galonisar och overallen stod nästan av sig själv när vi kom hem...

På eftermiddagen kom Tove och lilla James över (men jag glömde visst ta kort) och vi hade en mysig eftermiddag ihop. James 8,5 månad är både längre och större än lilla Olivia och så himla söt och go. Mysigt att träffa Tove igen, det var länge sen. När de precis skulle gå, sprang Nadia ut naken genom ytterdörren och kastade sig om benen på Tove för att ge henne en avskedskram. Det är så härligt att hon är så kärleksfull, jag blev alldeles varm och Tove rörd.

När de gått hade jag en timme att slå ihjäl innan jag ville lägga barnen så jag passade på att laga mat till mig själv. Sen åt vi tillsammans en improviserad middag bestående av pasta med oliviolja, vitlök och persilja, italiensk salami, champinjoner och stekt haloumi. Barnen höll sig underhållna med spaghettin och Nadia slukade haloumi, medan jag åt i lugn och ro. Nadia ville inte sova middag alls idag, men höll sig ändå på gott humör. Hon somnade på två röda utan saga..

Och jag unnade mig ett glas vin medan jag pustade ut och insåg att jag överlevt tre hela dygn alldeles ensam med mina barn. Jag inser att andra föräldrar gör sånt för jämnan, men vi är vana att alltid vara två, så för mig kändes det som en stor bedrift. Inte bara för att det gick, utan för att det gick så JÄKLA bra! Känner mig stolt över mina barn som varit såna underbara små stjärnor hela helgen. Nadia har gått runt, lagt huvudet på sned och frågat "Mår bra, mamma?" Och svaret är JA! Men måste jag verkligen jobba imorgon? Lite trött är jag allt...

.

4 kommentarer:

Vive la France! sa...

Lyximproviserad middag! Jag sitter har och blir lite smahungrig trots att klockan bara ar 11!

Jag ar valdigt imponerad over att du overlevt en helg sjalv med tva sma energiknippen!

KRAAAM

mams sa...

Nu vet du att det gaar .. skoont att veta det
pusssss

mams sa...

Nu vet du att det gaar .. skoont att veta det
pusssss

mams sa...

Skulle bara saja att du ser sa fin ut i koket daer men jag fick Julialangtan dock
SNARRRRRRRT