fredag 12 mars 2010

Äntligen fredag!

Mina halva fredagar är så lyxiga. Om det funkar ekonomiskt (och inte räntorna tokstiger...) och med jobbet så kommer Johan och jag aldrig att jobba mer än 80%. Det är så lyxigt! Det var så härligt idag att få kliva ut i vårsolen och lämna allt projektledande bakom mig, mitt på ljusan dagen. Mötte upp Johan för att överta Olivia, eftersom han skulle övningsköra. Trots att vi hade ont om tid, klämde vi in en lunch. En lunch som Johan fick kasta i sig på fem minuter (och det är ingen överdrift) för att hinna. Som tur är äter han snabbt. Jag satt kvar och åt klart medan Olivia satt och var på strålande humör i barnstolen. Så mysigt att få bonusumgås lite med henne på tuman hand.

Sen mötte vi upp Jenny och Ingrid och köpte kaffe latte och tog en promenad i vårsolen. Jag kände mig som en riktig fejkig mammaledig och knölade in handväskan under vagnen. Olivia somnade och vi satte oss på en parkbänk och njöt av vårsolen tills jag började frysa om fötterna som vilade på snödrivan framför bänken. Vad skönt det ska bli när denna snö äntligen försvinner. Men det lär säkert komma lite mer innan dess, det vet man ju sen gammalt...

Vi promenerade vidare efter ett tag, och jag smet in i en smyckesaffär och köpte ett halsband som jag spanat på ett tag. Jag unnar mig så lite nu så det kändes lite lyxigt att bara gå in och köpa det fastän det var lite dyrt.

Sen var det dags för mig att gå och hämta Nadia, så jag sa hejdå till Jenny och gick och mötte Johan som kört klart, och lämnade vagnen med den sovande Olivia till honom. Nadia blev jätteglad när jag kom och ville gå direkt. Fast jag stannade ändå kvar en stund för att hinna prata lite med dagisfröken. Jag är ju där så sällan nu, så det var skönt att få en liten uppdatering personligen (annars rapporterar ju Johan förstås). Skönt också att höra att Nadia är på strålande humör hela dagarna, att hon leker självständigt (hon var ju så himla klängig på Marie ett tag när de bytte mycket personal) och att hon börjar få kompisar som hon verkligen har kul ihop med.

Sen ville Nadia ändå inte gå hem, utan gå och gunga, så då gjorde vi det tillsammans med en dagiskompis som också visade sig ha köpt hus (eller snarare hans föräldrar...) och ska sluta. Himla otyg det där med alla stanlämnare! Dessa bor dessutom i porten bredvid oss. Sen gick vi hem via Vasaparken och det tog säkert ytterligare en halvtimme i barnens tempo och jag var väldigt kall om fossingarna när vi kom hem. Sen har vi vikt tvätt, sopat grus (ingen blir gladare än jag när det är dags för vårens grussopning...) lagat middag, ätit, lagt barn och allt det vanliga. Johan är ute ikväll och jag somnade i soffan nästan direkt när han gått. Men kvicknade till av mobilen som ringde och snart är det väl läggdags på riktigt. Imorgon ska Nadia och jag på utflykt! Vi ska ta tåget till Uppsala och gå på Pelle Svanslös hus med Ingrid och Linda. Kul!
.

Inga kommentarer: