lördag 20 mars 2010

En bra lördag!

Denna lördag började som de flesta andra strax före sex. Men sen fick jag ändå sova lite till, även om jag fick väcka Johan under dramatiska former. Nadia ramlade ned från pallen med ansiktet före och blödde ur munnen och även Olivia grät eftersom Nadia landat på henne. Men det såg värre ut än det var, en fläskläpp och ett sår på hakan blev resultatet och Nadia blev snabbt glad igen. Efter min lur drack Johan och jag en kopp kaffe tillsammans och sen gick jag iväg och tränade på Sats. Dagen kunde ha blivit förstörd när jag upptäckte att jag bara hade en sko med mig, men som tur var förbarmade sig den snälla receptionisten över mig och lånade ut sina extraskor och sen körde jag ett skönt Shape-pass tillsammans med Elin. Efter det lyxade jag till det med att duscha och basta på gymmet och kände mig som en ny människa när jag traskade hemåt i vårsolen.


När jag kom hem hade barnen redan ätit lunch och Johan och jag gjorde detsamma, och sen gick vi ut allihopa. Det var recyklingdags och sen somnade barnen i vagnen när vi skulle gå till parken. Så Johan och jag köpte varsin kaffe och satte oss på en bänk vid parken och drack vårt kaffe i solen. Sen promenerade Johan ut till Solna för AIK-match och jag tog vagnen och gick mot Kungshomen, hem till Hanna, Astrid och co. Barnen vaknade både två när vi kom till Fridhemsplan och då gick vi till Hanna. Men Nadia var på ett surhumör som jag sällan skådat. Hon brukar vara antingen superglad eller skitarg, men aldrig sur. Nu måste hon ha vaknat på fel sida, för hon var grinig som bara den och helt ointresserad av att leka med Astrid.






Astrid och Olivia lekte istället, medan Nadia bara skulle dra dockvagn i vardagsrummet och sura.



Olivia hittade en liten stol att sitta på och sen ville hon nästan inte göra någonting annat. Bara upp på stolen, hela tiden. Jag tror hon kände sig stor.




Efter ett par timmar vaknade Nadia äntligen ur sin surmulna dimma och blev sitt leende och skrattande själv igen. Här tittar hon och Astrid på tavlorna och gormar om apan.

Och sen kom de på att de kunde hoppa i sängen och hade hur kul som helst tills Astrid slog skallen i sänggaveln och det fick vara sluthoppat och dags för middag. Hade tänkt gå hem och äta mat med de små, men nappade sen ändå på erbjudandet om barnmiddag. Själv fick jag mig ett glas vin!

Nadia och Astrid pustade ut framför Bolibompa medan Olivia fortsatte att äta dubbla mängder makaroner. Sen klädde vi på oss och gick och mötte Pappa Johan och så var det hem och i säng med två toktrötta småtjejer. Johan och jag gjorde hemlagade hamburgare och nu kollar vi Milleniumserien. Mycket bra lördag!
.







Inga kommentarer: