tisdag 9 mars 2010

Saker att se fram emot

Man ska alltid ha nåt att se fram emot, så tänkte jag alltid förr. Alltså hade jag oftast en resa inplanerad och många små roliga saker och fester i vardagen som jag såg fram emot.

Livet mitt i småbarnsträsket ser lite annorlunda ut. Jag lever i stunden på ett helt annat sätt. Ser fram emot småsaker, som att komma hem efter jobbet till mina småttingar, att få sova en timme till på morgonen, att jobba halvdag på fredagen och hinna ensammysa lite med Olivia, att fika med en kompis eller att det ska bli helg.

Men nu har jag faktiskt två konkreta, härliga saker att se fram emot, som involverar resor!

I maj åker Johan och jag till New York i FEM hela dagar utan barn. Då ska vi bo på lyxigt hotell downtown, äta gott, sooooova, festa, skratta, sightseea, promenera, shoppa, softa i Parken (som vi gamla New Yorkers kallar den), dricka vin på uteserveringar i East Village, dricka tokstarka martinis på den där ryska restaurangen i Alphabet City där jag alltid får minnesluckor, äta tuna on rye with no onions, dricka Venti Latte från Starbucks på Union Square, kolla in det senaste på MoMa, träffa gamla kompisar och visa min man min gamla hemstad som jag aldrig kommer att sluta älska.

Fem dagar. Vad jag längtar. Och samtidigt vad jag har en klump i magen över att lämna barnen så länge, av oro för att vi ska få ihop logistiken med barnvakter, att allt ska ordna sig. Men det måste det ju. Så jag försöker fokusera på den positiva aspekten i att äntligen få uppleva vår riktiga bröllopsresa, nästan två år efter bröllopet.

Nästa längtan är till juli. Då åker vi hela familjen till Nice, där vi bor några dagar i Cannes hos snälla sköna Karin och hennes familj som lovat att låna ut sin grannstudio till oss om barnen inte vaknar och vrålar klockan fem varje morgon. Vi jobbar hårt på den saken just nu, med aningen tveksamt resultat. Men det är ju långt kvar... Sen tar vi tåget till Italien och tillbringar en 8-10 timmar med snälla, sovande barn och alldeles lagom lätt packning, mot Genoakusten och Porto Venere. Där har pappa och Titti hyrt hus hela juli, med plats för barn och barnbarn. Där möter vi upp mina syskon med respektive (Felix' Siri) och barn (Mimis Dylan) och tillbringar en vecka med sol och bad på den lilla stranden i den lilla byn. Och så äter vi massa god pasta, dricker massa vin och får sovmorgon eftersom det finns så många andra (morgonpigga...?) som kan hjälpa till att ta hand om barnen tidiga morgnar. Och så tåget tillbaka, en natt till i Nice och så hem! Easy peasy Japanesey!

Framtiden ser ljus ut!

.

4 kommentarer:

Elin sa...

Låter härligt Julia! Och som jag har sagt förut, vi gör gärna en insats om vi kan när ni är i N.Y. Önskar att jag också hade någon kul resa att se fram emot, saknar verkligen resandet... Hoppas vi kan ses i morgon, sov gott!

Åsa Mårtensson sa...

sounds faaaaaaaaaaaab!!! :-)

Helen sa...

WOW, det där låter inte helt fel. Inte utan att jag blir lite avis :D

Verkligen något att se fram emot. Håller tummarna att logistiken funkar

kram från älvsjö

Anonym sa...

NÄÄÄÄÄÄÄEEEE NEW YORK ????????

ÅHHHH jag saaaaaaaaaaaaaaknar så det gör ont i hjärtat !

Ni kommer att få det såå underbart ..fast det behöver ju inte jag tala om för dig :-)

KRAM

Å-M