torsdag 31 mars 2011

Morgonbråk

Jobbiga morgnar har vi just nu. Av någon anledning är det BARA mamma som gäller för allt från påklädnad till tandborstning för båda barnen just nu, och dessutom är Nadia sjukt bråkig och dramatisk och bryter ihop för allt. Och våren innebär ju än så länge ingen lättnad i klädväg, utan tvärtom extraplagg i form av galonbyxor och -vantar. . . Idag var det extremt bråkigt och Nadia skrek hur länge som helst innan jag fattade att hon gormade över att hon ville ha två flätor, inte en. Och sen bråk bråk bråk; så fort man satte på henne ett plagg så slet hon av sig ett annat, och både Johan och jag höll på att bli galna. . Vi har ju försökt att dela upp morgnarna, men när det är så här struligt behöver vi vara två, och hursomhelst har ingen av oss hjärta att lämna den andra ensam med allt bråkande, så jag blev jättesen till ett möte och dessutom alldeles smutsig om kläderna av de små leriga barnen... . Igår fick Johan inte ens klä på Olivia när han hämtade på dagis, utan en annan mamma fick klä på henne och Johan hennes barn. Herregud, vilka små fjantfior. Hoppas det lättar snart... .

3 kommentarer:

Elin sa...

Fick tips av en kollega att det går nåt på tv som heter typ "påklädnings-racet". Barnen får tävla mot någon på tv om vem som klär på sig snabbast. Kl 07.30 är det. Hjälper ju inte för ytterkläderna kanske men... Har inte testat men kanske kan funka..? Thea vägrar klä på sig själv nuförtiden fast hon kan. Irriterande!

Hoppas det går lättare med påklädningen snart! Om bara den där himla våren kunde komma... Grrrr!

Helen sa...

Ja, visst är det underbart. Här har vi bara en men han känns som fler ibland.
Du får tänka framåt till den dag du kan visa tjejerna denna blogg, så får de läsa själva hur besvärliga de var och så kan ni skratta åt det.

vi får hoppas sol och värme kommer fort, så vi slipper galonisar och vantar.

Hälsn Älvsjö/leolejon

Vive la France! sa...

inte bara jag som har en tonaringstvaaring... du har tva stycken strulfior! men sa bara smalter man nar de ar sadar gosiga ocksa.

hoppas det gar over fort!!!