söndag 20 mars 2011

...och supersöndag!

Vår superlördag blev till en supersöndag vilket summeras till superhelg.

För en gångs skull kom vi ut före lunch, det händer nästan aldrig på helgen eftersom vi brukar turas om att sova lite. Men nu lät jag Johan få sova och sen vid halv tio begav vi oss bort mot Söder, där vi skulle möta upp familjen Back i en park. Lärda från gårdagen hade vi laddat med galonisar och gummistövlar, men så tidigt på förmiddagen fanns bara snö och is.. Vi borde ligga bra till för en nominering till Stora föräldrapriset i sämsta påklädnad, få är de gånger vi lyckas få det rätt...

Men vi hade ändå en skön stund i parkens vårsol tillsammans med våra vänner, och Nadia och Olivia fick prova att syskongunga lite.

Sen gick vi in och värmde oss och kikade på den nya fina och stora lägenheten, för även detta besök var hos nyinflyttade.

Det var så härligt att se barnen tillsammans, Nadia, Alma och Olivia har ju känt varandra i hela livet och även om vi inte ses så jätteofta nu när mammaledigheten är över, så är de så trygga med varandra och lekte själva i Almas rum. Och Alma är så underbart trygg med mig och kommer alltid springandes och ger mig en stor kram när vi ses, så jag blir varm i hela kroppen.

Vi blev bjudna på spaghetti med köttfärssås när vi kom in och alla åt massor. Efter en stund kom Jenny och Ingrid över och de större barnen var så söta med henne. Efter en stund satt alla barnen och ritade på ett stort papper på golvet.


Nadia ritade en stor gubbe med massa hår. Hon ser ut som hon spräckt ögonbrynet eller något, men det är ett mikroskopiskt sår och kärlek till bamseplåster som döljs därunder...

Fina Lina såg oförskämt fräsch ut för att ha en vecka kvar till förlossning. Världens underbaraste mamma och bästis, jag blir alltid helt upprymd när vi har träffats. Jag är en lycklig människa som har min Lina! Ska bli så spännande att se vad för liten filur som hon går och väntar på...

Vid halvtretiden när barnen och Lina började bli lite middagströtta, promenerade vi hemåt tillsammans med Jenny och Ingrid. Alla barnen somnade i vagnen och när vi kom till Hornstull hoppade jag på Fyran för att ta Nadia på barndansen, medan Johan och Olivia gick förbi våra kompisar Malin och Erik för att se om vår vagn fick plats i deras hiss (de väntar alltså tillökning, var inte bara allmänt nyfikna...).

Nadia hade jättekul på dansen och skrattade massor och var mycket modigare än tidigare. Sen mötte vi upp Johan och Olivia som storhandlat och gick på Åhléns där vi köpte lite födelsedagspresenter till Olivia som fortfarande sov.

Sen vaknade lille plutt och vi promenerade hem via Vasaparken där barnen tillslut fick användning för sina galonisar och gummistövlar...

De sprang fram och tillbaka i de stora vattenpölarna...

Fram och tillbaka....

...och eftersom pappan gått hem i förväg åkte de syskonvagn i denna vagn idag. Små sötnosarna. Och jag avslutar denna helhärliga helg med helstekt fläskkarré med rosmarin och vitlök, samt att konstatera att det bara är skit på tv. Johan spelar fotboll men kommer hem när som helst.

.

Inga kommentarer: