onsdag 9 mars 2011

Vardagsmat

Jag har vaga planer på att starta en vardagsmatsblogg. För medan de flesta matintresserade tycker att festmåltider är det roliga, och de allra flesta i allmänhet tycker att vardagsmat är urtrist, tycker jag att just vardagsmat är riktigt kul. Det tar faktiskt inte så mycket längre tid att laga bra mat än att laga middagar på halvfabrikat, och vi har ju dessutom turen att ha barn som äter allt - även om jag ju förstås vill tro att det beror på att de alltid fått äta samma mat som vi och vant sig vid det mesta. Jag får ofta frågan om vad vi ska äta till middag och gillar själv att hämta inspiration från andra, så kanske kunde en sån blogg ge lite inspiration..

Men eftersom jag är en realist som inser att jag knappt hinner med EN blogg, så blir detta tills vidare bara ett inslag i denna blogg. Så jag börjar med dagens improviserade rätt. Eftersom Johan skulle bort på middag ikväll passade jag på att basera maten på sånt som han inte gillar, men som barnen och jag älskar men inte äter så ofta, av ovanstående skäl: fetaost och oliver.

Vi hade lövbiff i frysen så jag tinade och strimlade denna. Sen stekte jag den snabbt i olivolja, saltade och pepprade och ställde åt sidan. Kvartade zucchini och champinjoner och stekte i olivolja. Salt och peppar och lite pressad vitlök i slutet (så att den inte blir bränd). Jag blandade i köttet, nykokt broccoli och urkärnade svarta oliver, samt strödde smulad feta och lite persilja över. Klart! Barnen fick lite bulgur till, men jag åt den som den var och riktigt gott var det!

Det blir ju inga fantastiska matbilder med mobilkameran men ungefär såhär såg det ut...

...och efter att jag var klar såhär (ska i ärlighetens namn erkänna att jag åt 95% av maten, men det skyller jag på kräksjukan). Permiär från det fina fatet som jag köpte för halva priset när Salt & Vinegear i Västermalmsgallerian stängde.

2 kommentarer:

Inspirerande sa...

Mer såna här inspirerande inlägg om mat, har helt tappat inspirationen nämligen.
Krya på er nu

Anonym sa...

Jaaaaa vad roligt!!Du kan väl bara ha lite inlägg då och då i den här bloggen så blir det ju inte värsta projektet.
Krya på dem små nu!
Kram Mia