fredag 11 mars 2011

Omelett!


Nu bombar jag med vardagsmat och detta inlägg är lite extra fjantigt. För igår såg jag på Sveriges Mästerkock där utslagstävlingen var att göra omelett, så idag när det var lunchdags kände jag mig lite inspirerad. Plötsligt förstod jag varför mina omeletter aldrig varit särskilt goda, de är ju alldeles brända, för tjocka och ofluffiga.

Såhär ska man göra, har nu Leif Mannerström lärt mig (även om jag fyllt på med vissa delar själv):

Tre ägg och två matskedar vatten vispas poröst med gaffel (obs, ej visp). Smält lite smör i en stekpanna och sänk sen värmen. Omeletten ska inte ta någon färg! Häll i stekpannan och rör om medan det tillagas. Det ska vara omelett och inte pannkaka (citat). Salta och peppra. Omeletten ska vara tunn och ha samma färg runtom. När den stelnat lagom mycket är den klar, att vända på den är det tydligen något slags dödsstraff på. Stjälp upp den på tallrik gärna utan att den går sönder (som min gjorde..) och lägg på eventuell fyllning på mitten och rulla ihop omeletten runt. Jag rev på parmesan och smörstekte champinjoner med lite salt. Gjorde en liten tomatsallad med olivolja, balsamvinäger, salt och peppar och persilja. Yum!

1 kommentar:

Anonym sa...

Tack Julia för att du lärde mig göra omelett:-)Har aldrig tyckt om det riktigt pga att mina alltid blev så dåliga.Men nu,nu blev det toppen med denna hjälp:-)
Hoppas ni är friska alla nu och att vi kan leka nån dag!
Kram Mia