söndag 22 september 2013

Ögonkladd och första doppet

Gårdagen, en härligt solig september-lördag, avslutade vi på barnakuten. Det låter så extremt dramatiskt att skriva så så jag kan börja med att det inte var någon fara eller någon större oro från vår sida. Men Elias har haft ett lite kladdigt öga sedan han föddes och igår på eftermiddagen när vi kom hem så började det välla massor av var ur det. Jag googlade på det och fick beskedet att man ska kontakta vården omedelbart vid ögoninflammation på barn under tre veckor, eftersom det kan tyda på en bakterie i kroppen. Johan ringde vårdupplysningen som sade åt oss att åka in direkt. 

Då hade vi precis ätit middag så vi bara lämnade allt och gick ned till våra grannar Hanna och Nino som har Rufus som går på Nadias avdelning (samt en liten Bruno och de är dessutom nära vänner med min kompis Jenny) och det var inga problem att lämna barnen där. Så tog vi bussen till Karolinska och fick efter ett par timmars väntan träffa en läkare som tog odling på varet och skrev ut ögonsalva med antibiotika. Så hem igen, tre timmar dörr till dörr tog det, och plocka upp dundertrötta barn som hade haft värsta roliga lördagskvällen och var helt slut. Även Johan och jag var rätt slut och gick och lade oss tidigt och fick sova hela natten med ett enda avbrott klockan fyra för mat och ny blöja!

Dagen igår var desto trevligare. Frida kom hit med barnen för Johan skulle ta med Nadia, Olivia och Walter på en förhandsvisning av Planes. Under tiden stannade Frida, jag och Wera här och fick besök av Jeanette och Pernilla från vår gamla mammagrupp. Jättetrevligt! Vi fikade och snackade och sen gick vi ut i solen. Frida och jag tog en härlig Vasastanstur med varsitt sovande barn i vagnen, superskönt och trevligt! Sen mötte vi upp Johan med de stora barnen och hängde i Vasaparken ett tag innan vi gick hem och lagade Nachos Supreme. 

Elias i outfit som han fått av storkusin Dylan och som Nadia valt. Just nu nästan slåss de stora barnen om att välja kläder till lillebror varje morgon (och att stoppa i nappen, sätta på strumpor, bädda med filt och allt annat - aningen tröttsamt...)



Nadia och Walter i Vasaparken 

Olivia och Elias eftermiddagsmyser framför tvn

Puss!

Idag tog vi det superlugnt på morgonen, trots den sköna natten var både Johan och jag trötta och när jag väckt Johan vid nio gick jag och lade mig med lillkillen igen och sov till 11 - skönt!

Sen skulle vi äta lunch och så gå till Kronis och möta Pia och Pelle men det tog en evig tid att komma iväg. Nadia bröt ihop över att hon behövde ha jacka på sig, hon kan inte fatta att sommaren är över utan vi har ständiga fighter över att hon behöver ha mer eller andra kläder på sig. Varje vår tänker jag att till hösten kommer hon att vara tillräckligt stor för att fatta att man måste ha ytterkläder på hösten och varje gång när hösten kommer så inser jag att så inte är fallet...

Idag tog Elias sitt första bad och man kan nog säga att han gillade det, för han somnade direkt när jag stoppade i honom och låg sen och sussade medan jag öste honom med ljummet vatten. Ingen av våra två badtermometrar funkade så jag körde stektermometern! :) 






1 kommentar:

Inspirerande sa...

Söta lilla Elias, älskar bilderna på honom när han badar. Avslappnad och upp med armen som i vagnen. Skön liten kille.