fredag 20 september 2013

Kaosfika och lite svartsjuka

Dagarna går i stilla mak här hemma och det är ofantligt skönt att vara hemma båda två föräldrar och bara njuta av vårt lilla nytillskott. De här första tio pappadagarna känns som ren lyx - tack Sverige! 

Igår kom farmor, alltså Elias gammelfarmor, över och stiftade bekantskap med sitt femte barnbarnsbarn. Det var så mysigt och med sig hade hon den fina babyfilt i turkosblått som hon stickat. Färgen bestämde vi innan vi visste vad det skulle bli. 

Fina två - äldst och yngst i klanen


Nadia hade en jobbig dag igår. Hon var krånglig både vid påklädning på morgonen och vid middagen på kvällen. Känslig, bråkig och ledsen och det märktes att någonting var på tok. Vi märker på båda barnen att det skett en stor förändring i deras liv, och det är förstås inte så konstigt. Det förvånar mig dock att det är mer Nadia än Olivia som reagerar, jag hade trott att Olivia skulle reagera på att bli berövad platsen som familjens minsting, men inte ännu. Å andra sidan är ju Nadia en väldigt känslig person så det är kanske inte så konstigt att hon reagerar.  Vid läggningen hade hon och Johan pratat och hon kom till mig när jag satt och ammade och sa att hon "typ liksom är lite orolig för att ni typ inte ska älska mig och Olivia nu när lillebror kommit". Så himla bra att hon kan sätta ord på sina känslor och så viktigt att vi är lyhörda för dem och inte bara förutsätter att de ska vara så glada och stolta hela tiden. 

Imorse var Nadia fortfarande lite ledsen och dämpad och när jag satt vid hennes säng och pratade framkom det att hon blivit ledsen för att hon inte får bära lillebror, som att hon verkligen kände att vi inte har förtroende för henne. Jag tror faktiskt att hon upplever lite antiklimax, hon har längtar så mycket efter honom och så var han inte roligare än såhär.. Hon blev iallafall glad efter en stund och kröp ned i vår säng tillsammans med Olivia och gosade med lillebror från varsitt håll. Sen lämnade jag dem på dagis och tog med Elias så att de kunde få visa upp honom för alla sina kompisar för första gången. Då var det återigen två mycket stolta storasystrar!

Vid lunch idag åkte Johan, jag och Elias för att hälsa på Oskar, Filippa och Folke som flyttat till Liljeholmen. Vi fikade och åt kladdkaka och hade trevligt, och fick dessutom otroligt fina kläder från Littlephant som han ska få växa i. 





Så åkte vi hemåt och hämtade barnen lite tidigare på dagis eftersom vi hade bestämt att vi skulle gå och fika och fira lite. En typisk sådan sak som låter så mysig i teorin men mest bara blev kaos. De ville inte gå på barnvänliga och nästan tomma Espresso House som vi tänkt, för där fanns ingen tårta. Istället gick vi till Brunkebergs bageri som hade en bit prinsesstårta kvar och efter lite bråk och tårar gick de med att dela på den men ville absolut inte ha den delad. Istället åt de den från samma tallrik på tre sekunder i enorma tuggor för att få mest...


...tre sekunder senare. 

Elias vaknade och var hungrig men kom inte riktigt till ro att amma och började skrika istället och tillslut bara gick vi hem med vrålskrikande bebis. Puh!

Ikväll ska Johan spela match och jag ska vara ensam med alla tre för första gången. Wish me luck...



Testar babysittern

Inga kommentarer: