fredag 6 september 2013

"Ledig" fredag

Fredag idag och förskolan var stängd för planering. Så ledigt för barnen, och tvärtom för mig, kan man väl säga... Jag inledde dagen med några maskiner i tvättstugan och sen gick jag med barnen till "min" frisör för att klippa dem. Det var väldigt välbehövligt men jag kan tycka att 300 kronor per barn var i mastigaste laget. Väldigt fina blev de iallafall och skötte sig som alltid när vi klipper dem helt exemplariskt. Ingen av dem rörde en min eller sa ett pip under hela klippningen. 







De fick färgspray på varsin slinga i håret efteråt. De ville förstås ha rosa men det fanns bara guld, så det såg nästan ut som en vuxen-slingning. Men den försvann snabbt...

Efteråt gick vi till Hälsingehöjden, vilket Nadia tjatat om i flera veckor. Barnen skötte sig själva och lekte, precis som de brukar, och jag satt på en bänk och hade det ganska skönt. 



Men idag känner jag mig väldans gravid och otymplig så det var skönt att gå hem sen och vila lite. Vi åt lunch, pasta pesto med bacon och resten av dagen har vi gjort ingenting. Barnen kollar på film och jag låter dem göra det, känner att de kan få vara lite slackers de också under mammas (förhoppningsvis) sista gravidvecka. Jag skruvade dock ihop skötbordet innan detta och det var inte helt enkelt i det lilla utrymmet i lilla badrummet (var tvungen att göra det där inne för det hade inte gått in genom dörren) och med den stora magen i vägen. Men det gick och nu är en sak till klar för bebis... Det var dock lite större än jag tänkt och det omöjliggör duschande i lilla badrummet, men vi har ju både duschkabin och badkar i stora badrummet, så det gör inte så mycket. 


Nu är klockan 16:40 och jag börjar känna mig lite rastlös efter att ha vilat, slumrat och läst medan barnen kollar på film. Kanske ska ringa Johan och se om vi ska möta upp honom på väg från jobbet...

Avslutningsvis vill jag bara be om ursäkt över att denna blogg är så extremt detaljerad, rabblande och kanske inte så vansinnigt intressant just nu... Jag har ju all tid i världen att skriva, som ni märker, så jag passar på, men jag fattar om det inte är skitintressant att läsa om alla detaljer i mitt vardagsliv. Jag lovar att krydda med lite smaskiga förlossninghistorier och incidenter om bebiskräks snart!

4 kommentarer:

Anonym sa...

Tycker inte att det är det minsta trist att läsa! Det är mysigt att läsa om hur du boar och bara gör vanliga saker!

I Sjöstan finns det massor av frisörer så det är prisdumpning här. Mina barn betalar 180 styck och det blir t o m bra! Något annat vi har miljarder av är gym ... ett i varje gathörn men de kör inte med låga priser! Jag har dock fått ett 10-kort gratis på Nordic Wellness för att Myra går en dansklass där. Det måste jag utnyttja ...

Helen sa...

God morgon Vasastan.
Det här blir en perfekt dagbok för dig att gå tillbaka till senare. Själv hade jag aldrig kommit ihåg vad jag gjorde sista veckorna innan Leo kom om jag inte haft min pappersdagbok. Det var före min blogg.
Nu har du bara den sista uppförsbacken kvar innan det blir bebisleverans. Har en väninna från bvc-gruppen här och hon ska ha en till. 48 år är hon och de har fått "hjälp på traven". Så gissa om tankarna började spöka i mitt huvud. För det är ju med lite sorg i hjärtat som vi konstaterat att det endast blir Leo för oss.
Hälsningar Helen/Leolejon.blogg

Julia sa...

Vad skönt att du tycker det. Hoppas du mår ok, skickar stor kram!

Julia sa...

Hej och godmorgon Älvsjö! Ja du har ju helt rätt. Läser massor i min egen blogg just nu från när de andra barnen var små, och det är ju så bra för att minnas. Förstår att din kompis graviditet väcker tankar... Trodde inte man fick hjälp efter 40, men om det är så kanske det kan vara värt att kolla upp...? Lycka till, vad ni än bestämmer er för! /Julia