söndag 8 september 2013

Lördag och lite trött

Lördagen passerade, ännu en dag av värme och sol. Jag kör extremt low key just nu, och känner inget av min vanliga rastlöshet eller att jag borde ta tillvara solens sista strålar. Njuter istället av att fortfarande bara kunna dra på mig en klänning när jag går ut, håller mig helst i skuggan och tycker att sommargraviditet slår dess vinterdito med hästlängder. Även om det medför svettiga nätter i klibbiga lakan. 

Igår kväll hade vi middag för en "jobbarkompiskompis", hans tjej och så deras två barn. Vi hade redan beställt mat genom Mathem men behövde komplettera lite. Så vi passade på att ta en utelunch, barnen fick varmkorv och Johan och jag åt på Blåbär. Jag kände mig ganska låg på energi och kraft, och så ljumskontet som hängde med. Dessutom hostar jag ganska mycket fortfarande och känner mig inte helt tillfrisknad ännu. Så jag tog barnen och vi gick och satte oss på Blåbärs uteservering men det var för varmt, så vi tog ett bord inne istället. Under tiden gick Johan till systemet för vi hade lite sent omsider kommit på att man kanske ska ha lite vin att bjuda på till middag... Vi lever typ (eller jag gör det ju helt förstås) alkoholfritt just nu. 

Så handlade vi lite men jag satte mig på en stol och väntade medan Johan och barnen valde lördagsgodis. Kände mig trött och när vi kom hem lade jag mig på sängen medan barnen städade sitt rum innan de fick sitt godis och Johan dammsög. Sen lagade jag moussaka och gjorde chokladmousse som blev alldeles grynig och inte alls lyckad. "Det ser ut som köttfärssås!" sa Nadia. Perfekt... Lyckades halvrädda den med hjälp av lite varm vispgrädde men då blev den för lös istället, och inte vidare god ändå. 

Middagen blev iallafall mycket trevlig och Nadia och Olivia lekte med Lilly 2,5 och var så gulliga. Vi körde på ända tills barnen kroknade vid halv tio, vilket var en perfekt tid för trötta mig. En enda flaska vin gick åt, våra vänner hade också en liten bebis och ingen av oss är väl några högkonsumenter just nu... Nu har jag lovat mig själv inga flera middagsbjudningar eller någonting det minsta arbetskrävande innan bebisen kommer, men det är inte det lättaste att hålla. Man vill ju passa på lite, liksom. Men jag ska försöka hålla det. 

Inatt vaknade jag klockan tre och kände för första gången att någonting var på gång. Men i mitt yrvakna tillstånd visste jag inte riktigt om jag drömt det eller  det var på riktigt. Jag gick på toa och tyckte allt att det molade i magen men jag minns ju också att när det väl sätter igång, då är det inget snack om saken, då VET man. Så jag gick och lade mig igen och när jag vaknade imorse kändes allt som vanligt igen. Men nu känner jag ännu mer att jag vill att han ska komma nuuu, jag är redo!

1 kommentar:

elisa sa...

Snart, snart Kommet lillen . Puss