tisdag 10 september 2013

Ikea

Gårdagens besök på Ikea var lite typiskt för ett sådant: man kommer hem en tusenlapp fattigare men utan det enda man egentligen behövde. Locken till förvaringslådorna var slut så då struntade jag i själva lådorna också. Ska kolla om jag kan hitta på ÖoB eller Clas Ohlsson istället. Istället kom jag hem med kuddar till nya soffan (egentligen har jag spanat in superfina från Littlephant men 700 spänn per kudde... Med kladdiga småbarn.. 
Näää...), tavellister till barnens rum, nattlampa och tvättlappar till bebben, korgar till skötbordet och så en ringform och såklart värmeljus. Och så plåster och muffinsformar och en stekpanna. Men inga plastlådor så alla sorterade barnkläder står kvar i arbetsrummet eftersom grannarna har hittat mal i källaren och jag inte vill riskera att vi får det. 

Var rätt slut när jag kom hem (kände mig ännu mer förkyld än dagen innan också) men ändå nöjd efter en mysig dag med Elin. Sträckte ut mig på soffan och såg fram emot ett par timmars vilande och hann precis slumra till när jag kom på att jag måste hämta barnen tidigt för att gå på gympa. Så det var bara att pallra sig upp, göra klart müslin jag nästan hunnit klart på morgonen och så vanka iväg till dagis och sen till gympan. 

Så hem efteråt och då kraschade både jag och barnen och jag orkade inte röra ett finger tills Johan kom hem och lagade middag. Nadia har klagat över ont i nacken/bakhuvudet i flera dagar och gjorde det även nu. Jag kollade tempen på henne eftersom jag tyckte att hon kändes varm och hon hade 38 grader. Hon klagade på huvudontet ända tills hon somnade på kvällen och det gjorde oss lite oroliga. Vet att vi kollade upp det när hon gjorde detsamma efter att haft vattkoppor och sjukvårdsupplysningen ville utesluta hjärnhinneinflammation. Nu känns det iallafall skönt att hon (och vi andra) är vaccinerad mot TBE. Vi bestämde iallafall att jag ska gå till läkaren med henne idag om hon fortfarande har ont. Hon kom in till oss vid femsnåret inatt så imorse vaknade jag utan bebis, men med en fem och ett halvtåring i sängen... Hon har fortfarande lite feber så hon får stanna hemma med mig idag, men säger att hon inte har ont i nacken så vi får se om vi bara håller oss hemma, vore ju skönast så... 



Inga kommentarer: