fredag 13 september 2013

Krassligt

Det blev inget inlägg igår men de senaste dagarna har mest handlat om min hälsa. Åt lunch med Rosie på Ciao Ciao i onsdags och det var jättemysigt. Jag har dock haft en seg huvudvärk i några dagar och kom på att barnmorskan har nämnt att man ska hålla koll på detta (kan vara ett tecken på havandeskapsförgiftning) samt att hon hade telefontid just då. Så jag ringde och eftersom jag var precis vid Odenplan där mottagningen ligger fick jag komma upp och ta ett snabbt blodtryck. Det låg bra till och hon lyssnade även på bebisen och sa att han låg lite mer fixerad, men att hon inte trodde att han tänkte komma ut förrän jag blivit frisk igen... 

Så igår kände jag att jag tröttnat på att vänta på att bli frisk av mig själv - det har gått två veckor nu!- och pallrade mig iväg till husläkaren. Fast först tog jag en kaffe med Sofia och lille Didrik på Brunkan, vilket gjorde att jag återigen kom i slutet av den öppna mottagningstiden. Denna gång var dock ett helt annat läge än på tisdagen när jag var där med Nadia (ångrade mig direkt efteråt att jag inte bett dem kolla även på mig då..), och jag fick vänta i evigheter. Även när jag väl kom in tog det tid men då kändes det iallafall lite konstruktivt. Läkaren lyssnade på lungorna och så fick jag gå och ta sänkan och sen lyssna igen. Efter lite resonerande skrev hon ut antibiotika och en slemlösande hostmedicin. "Bakteriell bronkit" är det jag har, hon beskrev det som ett mellanting mellan luftrörskatarr och lunginflammation. Tur att jag gick dit! Nu satsar jag på att bli frisk supersnabbt så att lillkillen kan ta och komma ut. 

Efter doktorn gick jag och mötte upp Jenny och lilla Sebastian. Hon hade ett ärende på Söder så jag hängde med dit och sen åt vi otroligt goda dumplings på Steam innan vi tog bussen tillbaka till Vasastan. Jenny hade en halvtimme innan hon skulle hämta på dagis så vi tog en kaffe i parken också. Herregud så sköna dessa fria, soliga dagar är. 
Jenny och Sebastian på Steam

Sebastian i Vasaparken - vilken sötnos!!



Sen gick jag hem för den obligatoriska vilostunden på eftermiddagen, och kom hem till en glänsande, nystädad lägenhet, lyx! Ännu skönare idag eftersom Johans  mamma skulle hämta barnen. Senare gick jag och handlade och mötte dem i affären. Hem och laga middag och även Henning kom för att äta med oss. Tyvärr satt Johan fast med någon kris på jobbet, så det blev middag utan honom, men det var trevligt ändå!
Nadia och Olivia testar sina nya pyjamasar som farmor köpt i Italien. 

Och en "klubba" full med hårsnoddar

Och hårspännen... 

Inatt sov jag dock jättedåligt. Just som jag slumrat till gjorde Johan en häftig rörelse så jag vaknade och sen kunde jag bara inte somna om... Hostade som sjutton också hela natten, trots den nya hostmedicinen, och sov ryckigt. Och så vaknade jag halv sex och tänkte att jag får sova idag på dagen istället, låt denna fredag börja. Idag är det tre dagar till BF, då kom Olivia och det får gärna denna lilla skrutt göra också!

Inga kommentarer: