tisdag 17 september 2013

Mysiga första dagar

Det är fantastiskt med att få barn, ena sekunden finns de bara som någonting helt abstrakt, men så fort de föds blir de en sådan självklar del av tillvaron och man kan inte tänka sig hur livet var utan dem. Jag hade trott att det skulle kännas konstigt att gå från fyra till fem i familjen, men hittills känns det som det mest självklara i världen och jag tror att resten av familjen känner likadant. För att inte tala om kärleken, hur mycket man kan älska någon man bara känt i några få dagar...

Idag är Elias tre dagar gammal och fick vara hemma ensam med mig och sin pappa. Han sov bra på natten också, det var snarare jag som väckte honom när mina bröst höll på att explodera. Han åt tre gånger och sov däremellan, tänk om det kunde hålla i sig på det sättet... Nadia och Olivia fick med sig varsin utskriven bild av sig och lillebror att visa upp på förskolan - en väldigt bra idé av Johan och de var sååå stolta att få visa sina kompisar!

Johan och jag hade en mycket lugn och skön dag hemma tillsammans med Elias idag och vi ägnade den åt att tvätta och kolla på Lost och äta pizzarester till lunch. Jag stötte på vår höggravida granne i tvättstugan, hon var beräknad till två dagar efter mig, vilket väl är typ imorgon och jag kände bara sådan ofantlig lättnad över att jag har mitt bakom mig. Jag har lite eftervärkar men inte så farligt, och det gör ganska ont när jag ammar fast mycket bättre om jag kör med amningsnapp, men förutom det mår jag bra igen. Lite knäpp i magen fortfarande, men så länge jag slipper kräkas kan jag inte klaga. 

Efter korvstroganoffmiddag gick Johan med Olivia till bollgympan och Nadia och jag hade en sån mysig stund hemma.  Vi kollade på Australian Masterchef, för min äldsta dotter är väldigt intresserad av matlagning och imponerade nog börjar hon kunna läsa undertexter på tv, även om hon såklart inte hinner med att läsa allt. Under tiden vi tittade satt hon med Elias i famnen och efteråt sa hon till mig att det hade varit så mysigt att vara ensam hemma med oss och jag höll med! Hade faktiskt en liknande stund med Olivia igår när Johan tog Nadia på sin gympa, så de kom rätt vältajmade dessa första gympasessioner. 




Elias, han gör som små nyfödingar ska; äter, sover och bajsar så det brakar. Och skriker lite om han får ligga ensam så det slipper han för det mesta. Och så ler han i sömnen sådär så jag får behärska mig för att inte pussa ihjäl honom. Älskade lilla unge. Imorgon ska vi tillbaka till Danderyd på återbesök för att göra PKU-test och hörselkoll. Man blir ödmjuk för sjukvården i detta land när man får barn, sån koll de har och så väl omhändertagen som man blir, det är värt varenda skattekrona och några till! 



Inte så nöjd, byta blöja är inte kul

Sötskrutt...

1 kommentar:

Elin sa...

Fina, fina lilla Elias! Jag älskar små nyfödingar, vill genast ha en till när jag ser bilderna... Kram på er!