måndag 2 april 2012

BVC

Tillslut fick vi iallafall komma in och då visade det sig att vi var där på fel dag (fast jag tror hon sa fel till mig, minns tydligt att jag tänkte att det var samma dag som dagis stängde tidigt, vilket var idag. Oh well). Som tur var kom inte den som egentligen hade tiden, så vi slapp komma tillbaka imorgon...
Barnen uppförde sig galant och klarade testerna med bravur. Olivia hade utan ansträngning klarat fyraårstestet också, är det inte lite väl "lätt" eller är mina barn helt enkelt överintelligenta?! Alla fyraåringar kanske inte kan färgerna eller att räkna till tre..?




I väntrummet mätte Nadia Olivia.




Först ut var hörseltestet. För varje pip fick Nadia stoppa en pinne i hålet.




Det gick bra, det svåraste var att få Olivia att vara tyst så att Nadia kunde höra även de låga pipen.




Syntest. Nadia slutade efter ett tag att peka på bokstäverna på plattan och började säga dem istället.




Koncentration...
Så fick Nadia rita en gubbe och ett kors och svara på lite frågor och så mättes och vägdes båda. Nadia var 17,4 kg och 103 cm, Olivis 13,7 kg och 92 cm - fick återigen bekräftat att Lilla O är en liten plutt, en koll i gula kortet visade att Nadia var 1,5 kg tyngre och 4 cm längre i samma ålder! Olivia ligger också ett snäpp under kurvan men följer sin egen, medan Nadia ligger rätt på kurvan.
Avslutningsvis fick Nadia sin sista Hepatit B-spruta och var duktig även då och båda fick välja en liten ring ur en ask.
Så var det Olivias tur. Hon fick rita huvudfoting och sitta och prata lite med Anna-Marit och berättade bl a att hennes favoritmat är pizza.




Och så fick hon placera bilder på olika föremål under, bakom och framför olika saker och avslutningsvis sparkade de lite boll i korridoren utanför.




Då hade Johan hunnit komma också och eftersom vi båda var helt osugna på att laga mat, handlade vi vietnamesiskt vid Odenplan och tog med hem. Tyvärr råkade vi nog glömma den lilla eländiga rymlingen Filippa där (alltså Nadias favoritdocka som vi envisas med att glömma både här och där...), måste ringa och kolla.




Och såhär såg strumbyxorna ut på håll, livade iallafall upp en liten grå aprildag... Kappan köpte jag på Gap i New York för typ 12 år sen, kul med saker som håller!
- Posted using BlogPress from my iPhone

Inga kommentarer: