måndag 30 april 2012

Aktiv vårsöndag

Tidig måndagsmorgon och jag vaknar av att något barn låter men sen somnar om. Själv somnar jag inte om, men njuter av att få ligga kvar i sängen. Grymt skönt att vi har klämdag och ledigt idag! Idag ska jag ta den där löprundan som jag sköt på igår...

Igår förmiddag gick vi iväg till Vasaparken och mötte upp med Jenny, Alan och Ingrid. Trots att vi bor så nära ses vi så sällan, så när Jenny ringde och vi inte hade några fasta planer skyndade vi oss iväg. Nadia på cykel, Olivia på sparkcykel.












Vi hängde i parken någon timme och barnen fick grillad korv. Sen gick familjen Castro hem för att äta lunch och Johan och jag åt Vurma-mat. Efter det gick vi hem och lämnade av alla fordon och hjälmar, hämtade en vagn och begav oss in till city för att handla några saker.

Efter handling och en fika åkte vi hem igen och tvättade, för det lilla tråkmåstet hade vi visst kvar. Men det är helt okej att tvätta på våren tycker jag, känns konstigt nog enklare än på vintern. Dessutom planterade jag och barnen blommor på balkongen och jag tvättade fönstren i den del av lägenheten där solen låg på. Fast de blev alldeles strimmiga i den starka solen, inte alls snyggt. Men när solen gått ned såg det bra ut...

Men riktigt skönt var det att ha en ledig eftermiddag hemma och hinna fixa saker som vi skjutit på. Passade också på att rensa ut urvuxna och oanvända barnkläder, det är ett elände att ha så klädeskinkiga barn som vi. Ca 3% av alla kläderna i barnlådorna används, de övriga 97 procenten består av massor av fint och praktiskt som de bara vägrar ta på sig.. Som byxor och jeans. Mina barn vägrar använda någonting annat än tights och strumpbyxor. Idag ska jag försöka hinna ge mig i kast med min egen garderob som också börjar bli överfull.

Mitt i allt detta sprang Johan iväg ända till Daglivs för att handla färsk körvel och dragon och sen satte han igång med en hemgjord bea. Det doftade gott, men tyvärr skar den sig helt och gick inte att rädda så vi rörde ihop en pulverbea till flansteken... Typiskt! Men gott ändå.

Idag kommer min mamma och en efterlängtad mamie/mormor!






- Posted using BlogPress from my iPhone

Inga kommentarer: