tisdag 5 januari 2010

Rapport från första natten...

En snabb rapport efter två läggningar och en natt med två småtjejer i samma rum. Det går bra faktiskt! Nadia vaknade vid två inatt och då fick jag gå och sjunga lite (det var mitt "nattskift") och sen vaknade Olivia halv fem och fick välling. Vi hade varit smarta och laddat med varmvatten i en termos så att det skulle gå supersnabbt att göra välling och inte vid något av de två tillfällena då det vaknades väckte den vakna den sovandes.

Ikväll blev det lite knas med läggningen för Olivia, som plötsligt börjat sova bara en gång om dagen, var toktrött vid halv sju medan Nadia var pigg och bubblig. Vi gjorde då misstaget att ändå försöka lägga dem samtidigt, vilket bara resulterade i att Nadia höll Olivia vaken. Så när Olivia somnat och Nadia fortsatte ligga och babbla och sen börja klättra ur sängen och komma upp, fick hon vara uppe ett tag. Hon var på strålande humör och det slog mig att hon faktiskt varit himla glad och rolig sen de där små kriserna under julen. Det är bara när vi ska klä på som det bråkas, men ju mer man låter henne "vara duktig" och göra saker själv, desto bättre går det. Hursomhelst, hon blev förstås arg när det var dags att sova sen klockan åtta, men efter några inspringningar och sånger somnade hon och Olivia vaknade aldrig till trots att Nadia lät en del.

Natten nu blir intressant, eftersom det är Johans natt och hon alltid blir så arg när det är han som kommer in. Men det ska nog gå bra och hursomhelst känns det här sååå rätt. Och vilken njutning det var att få gå och lägga sig med lampan tänd, slippa smussla och smyga och sen kunna ligga och läsa. Aaaaah. Jag tror bestämt att det är sängdags igen!
.

Inga kommentarer: