tisdag 12 januari 2010

Jobb

Min första jobbdag var inte så bra. Jag fick så galet ont i magen och blev illamående på söndagseftermiddagen och det höll i sig hela natten och hela dagen därpå. Dessutom vaknade barnen en hel massa på natten och även om det var Johan som hade skiftet så vaknade jag och hade svårt att somna om. Var helt groggy och illamående när det var dags att gå upp på riktigt. Jag lämnade Nadia på dagis och gick sen till jobbet, där dagen inleddes med ett informationsmöte gällande vår skadade kollega. Det var inget muntert möte. Vår vd berättade att det var positivt att han klarat de första 3 dygnen och jag fick en klump i halsen. Jag hade nog inte fattat att det var så allvarligt. Sen hade vi möte i teamen också och eftersom han ingår i mitt nya team, var det extra känslosamt för oss. Min närmsta chef grät öppet och vi var många som satt och petade oss i ögonen. Usch, nu håller vi alla tummar.

Sen försökte vi ändå skaka av oss känslan och jobba lite. Jag hade inte så mycket att göra och illamåendet släppte inte på hela dagen. Kaffet som jag sett fram emot mer än något annat, kunde jag inte ens tänka på. Trött var jag också. Så jag var ganska glad att få gå hem och mötas av en superentusiastisk Nadias "MAMMAAAAA!!!!!" och en glatt krypandes Olivia. När vi lagt barnen så kröp jag ned i sängen, mådde fortfarande riktigt dåligt. Johan kröp efter och så kollade vi på lite Mad Men på datorn men jag bara somnade så han kollade på något annat och jag fortsatte sova. Vid tio gick vi och lade oss på riktigt och sov oavbrutet tills Olivia vaknade för välling klockan fyra, och sen till Nadias sedvanliga revelj klockan sex. Då kände jag mig faktiskt ganska utvilad och mådde tack och lov bra igen.

Så idag var en mycket bättre dag! Nadia är så duktig på att klä på sig själv nu och även om det tar ett bra tag så har vi ju tid när vi går upp i ottan, och det är väldigt skönt att slippa bråka tidigt på morgonen. Lämningen gick som alltid bra och sen tog jag min kalla power walk till jobbet. Jag sitter så himla bra, omgiven av sköna människor så det är kul! Och så kom jag igång lite med lite arbetsuppgifter, fick upp min kartong med gamla kontorssaker från källaren och plötsligt kändes det som att jag jobbade på riktigt igen!

Johan har helt smält in i rollen som hemmapappa och är så söt och mån om att det ska vara fint hemma när jag kommer hem och planerar middagar och är nu på god väg att börja ta körkort. Det ska nog bli en bra vår det här!

.

Inga kommentarer: