måndag 15 juni 2009

Språk

Jag håller på att författa ett inlägg om gårdagens namngivningsparty, men denna dag är så fylld av tvätt, pack och fix att jag inte riktigt hinner. Ska försöka skriva klart ikväll, men innan dess lägger jag bara in ett litet mellanspel om Nadias språkliga utveckling.

De senaste veckorna har det hänt mycket på den fronten nämligen. Det började en dag när jag stod och skar upp en bit gurka och försökte få henne att säga gurka. Hon har aldrig velat imitera tidigare, men plötsligt kom ett tydligt "GU-KAAAH". Och sen rullade det på med Mimmi (moster), Mamie (mormor på franska), kaka och lite annat. Det gulligaste just nu är när hon eller någon annan ska gå ut eller när hon ska gå och lägga sig, så vinkar hon och säger "Hej-gå"! Helt logiskt.

Annars kommer det en hel del nonsenssnack, som att hon övar på hur det ska låta när man pratar. Väldigt roligt är det ibland när hon får tag på en telefon eller fjärrkontroll eller bankdosa (eftersom alla dessa förstås kan liknas vid telefoner). Då går hon runt i cirklar på golvet, med telefonatrappen tätt tryckt mot örat och ser djupt koncentrerad ut medan hon babblar "hallåå, ja.. ja.. babababababba".

.

1 kommentar:

Anonym sa...

Men FARMOR vägrar hon att säga. Förut pruttade hon med munnen när man frågade om hon kunde säga farmor, men nu bara vägrar hon. Gullungen!