fredag 2 april 2010

Påskprepp

Veckan försvann och vintern med den. Även om det inte är samma temperaturer som förra våren (för på bilderna från landet då hade Nadia bara fleecejacka, nu blir det overall...) så känns det ändå vårigt. Skönt med halvdag igår, även om jag fick rusa hem för att lösa av Johan som skulle övningsköra. Hade dessutom ont i huvudet precis hela dagen, en liten rest från Fridas och min min vinkväll på Clarion kvällen innan. Men vi hade så trevligt att det var värt vilken huvudvärk som helst!

Igår på eftermiddagen kom Hanna, Astrid och Axel förbi och den här gången tog det bara en sekund innan Nadia och Astrid försvann in i barnrummet och började leka. Olivia får man vakta hela tiden när det är mindre barn nära, för hon är så otroligt framfusig och ska pussa, bita, klappa, riva... När Johan kom hem efter körskola och handling lade vi Olivia och när hon sen vaknade igen, begav vi oss iväg hem till pappa. Det var dags för stor middag igen. Min bror Felix och Siri hade kommit från Oslo och även Tittis barn och barnbarn och vår lilla farmor var där. De enda som saknades var Dylan och Mimi, som tyvärr var sjuk. Som vanligt var det fullt med god mat och full fart hela tiden. Nadia och Olivia har alltid så himla kul där och morfar är en riktig busig sådan. De lekte även helt själva på golvet när de ätit klart (Nadia åt tre stora skivor av pappas underbara rostbiff...) och vi andra fortfarande satt kvar vid bordet. Barnen höll humöret uppe ända tills vi gick hem vid halv nio men då somnade de förstås på stört i vagnen.

Imorse vaknade jag samtidigt som Nadia klockan sex. Hon har tyvärr ställt om till sommartid, så min plan funkade inte. Själv lider jag också av någon morgonsömnstörning just nu och vaknar ofta innan henne, och kan inte somna om. Så jag gick upp och lät Johan somnade medan jag tvättade och bakade två sorters bröd. Nu ska vi sätta igång och packa och efter lunch tar vi buss och båt ut till Ljusterö för att fira resten av påsken där. Ska bli skönt att slippa stan några dagar. Glad påsk!
.

Inga kommentarer: