söndag 11 april 2010

Lördag med tandvärk och söndag utan

Det blev inget inlägg igår, för jag var inte riktigt mig själv... En molande tandvärk började på fredagen, men jag dämpade den med Alvedon på dagen och rödvin tillsammans med Elin på kvällen. Sen satte den ny fart på lördagsmorgonen och jag bokade en tid på tandakuten här i närheten. Men så avtog den och jag såg en chans att spara 1500 kronor och bokade av. Men så satte tandvärken från helvetet ny fart när vi satt och åt lunch på Rörstrandsgatan och jag sprang bort till tandakuten som förstås inte hade några tider förrän idag. Så resten av dagen fick jag leva på Alvedon och struntade helt i rekommendationerna på förpackningen. Så fort jag kände att det började släppa så tog jag en ny tablett. Jag som normalt är superrestriktiv med tabletter och medicin, men jag är också riktigt dålig på att hantera smärta.

Alvedonen fick mig iallafall att funka rätt bra, så när Johan begav sig till körskolan för att gå sin Risk-kurs, tog jag med barnen och gick över till Kungsholmen för att möta Hanna och Astrid på biblioteket. Vi fikade, lämnade tillbaka böcker och lånade nya. Barnen hade jättekul i den lilla läshörnan och röjde runt rätt rejält. Det var tur att vi var ganska ensamma där.

Sen fick jag rycka in när en mamma med en treårig kille och en tremånaders bebis hamnade i knipa. Mamman skulle klä på sin bångstyrige son medan lilla bebisen låg på golvet och vrålskrek. Mamman blev så otroligt stressad och jag kände så väl igen mig i den situationen. Alla dessa gånger vi skulle ut i parken när Olivia var nyfödd och båda barnen krisade samtidigt, jag minns så väl den stressen som ett skrikande spädbarn framkallar. Så jag frågade om hon ville att jag skulle hålla bebisen en stund och det tog hon tacksamt emot (vi hade redan pratat lite grann inne på bibblan). Efteråt tänkte jag att jag kanske borde frågat om hon ville ha hjälp att klä på killen istället, för bebisen var så liten och skör. Men jag tog upp den lilla, som tystnade, och det var ju lite mysigt också att få hålla en bebis. Och killen lugnade sig och mamman likaså och sen var hon tacksam och jag kände att det var lite fint på nåt sätt, tanken att vi föräldrar kan hålla ihop och hjälpa varandra när det behövs. Det är så lite sånt i stela Sverige.

Efter det fick jag klä på mina egna rackarungar och så gick vi till parken och Olivia somnade och Nadia och Astrid gungade, lekte i sandlådan och Nadia kastade sig ned från stora rutschkanan. Sen blev det kallt, för det var en ruggig dag, och vi gick och handlade och tog oss sen hemåt och jag började laga risotto, som båda barnen ratade. De som nästan äter allt man ger dem...

Johan tog resten av matningen och sen badning av båda barnen, med hårtvätt och pyjamasar och rubbet. Jag kände mig så trött av all tandvärk och fick vila på soffan. Efter läggning blev det bara en lugn kväll i soffan med Johan och jag somnade som en stock framför tvn. Sen var jag tvungen att lägga mig snabbt innan tandvärken kom tillbaka, men blev trots öronoproppar väckt av en vrålande Nadia mitt i natten. Ibland vaknar hon sådär tokarg och då är det bara jag som duger och kan lugna och sjunga och få henne att slappna av. Stackars Johan fick en spark i ansiktet när han försökte...

Imorse vaknade jag helt utan tandvärk. Gick ändå till tandläkaren eftersom de sagt att jag skulle komma även om det släppte och jag är glad att snålheten inte vann. För jag visade mig ha ett stort hål innanför en lagning och en rotfyllning att se fram emot. Hon gjorde första steget på behandlingen där och då skulle jag vara smärtfri efteråt, men måste till min vanliga tandläkare och fortsätta behandlingen. Ser inte fram emot slutnotan... Nu såg jag mest vanställd ut och fick dricka kaffe med sugrör hemma hos Elin, dit jag gick med barnen för att äta brunch efteråt. Johan spelade match. Nu är vi hemma och barnen sover. Jag njuter av lugn och av att inte ha ont och sen ska vi nog ta oss ut en liten sväng.

.

Inga kommentarer: