söndag 18 april 2010

Söndagsångest...

För första gången på länge upplever jag söndagsångest. Vill att helgen ska vara längre och känner mig inte redo för en jobbvecka. Vi ska ha internutbildning för halva företaget måndag till onsdag (den andra halvan har redan gått) och jag måste erkänna att jag känner mig enormt osugen. Är inte fullt tillbaka i fokus och snabbtänkthet och mest av allt fasar jag för att behöva jobba sena kvällar och åtminstone en dag inte hinna se barnen alls. Sen är det jobbfest på torsdagen och det är jag inte heller sugen på. Efter denna veckas ös ville jag bara ha en lugn vecka att se fram emot... Men icke.

För helgen blev ju också intensiv, om än väldigt trevlig. På lördag morgon var Johan iväg på landetmöte och jag skakade tröttheten efter den sena fredagen ur kroppen och njöt av besök från Lina och Alma och sen även Jenny och Ingrid. Lite coolt att vi helt plötsligt var sju tjejer, för drygt två år sen var vi bara tre! Vår vana trogen bytte vi barnkläder och skor och jag tycker att det är så toppenbra att vi har barn i alla storlekar. Väldigt praktiskt!

Här inser jag att jag redan skrivit om resten av lördagen, så jag hoppar till söndag. Igår var ju Johan ute så han tog tidiga morgonpasset för att få sova sen. Jag vaknade av en arg Olivia (som inte gillar att bli bytt på) så vi bytte redan klockan sju. Sen somnade Olivia igen vid nio och då hörde Elin av sig och frågade om vi ville gå till parken. Så vi klädde snabbt på oss och lämnade Johan och Olivia att sova. Medan barnen lekte och sprang runt på kullarna, satt Elin och jag i solen och hade det skönt. Sen gick vi och fikade på Ritorno och när vi kom hem klockan tolv hade Johan och Olivia båda precis vaknat. Det blev lunch och sen dags att sova för Nadia.

Sen kom farmor och hämtade Nadia för att ta med henne på teater. Johan och jag passade på att njuta av lite ensamtid med Olivia. Men hon somnade nästan direkt när vi gick ut med vagnen, så det blev mest ensamtid med varandra. Vi tog en lång promenad på Kungsholmen och satte oss på ett fik och drack kaffe medan Olivia sov. Sen promenad med handlingsstopp hemåt och när vi kom in i hissen vaknade Olivia. Då kom även Ing-Mari och Nadia som tyvärr inte alls haft någon bra teaterupplevelse. Nadia hade blivit ledsen (och rädd?) och ville inte se klart pjäsen. Vad tråkigt! Men jag tror hon njöt av den efterföljande glassen iallafall och av att vara ensam med farmor. Hon var väldigt noga med att inte Olivia skulle följa med.

Nu har vi lagt barnen och söndagsslappande väntar... Och sen måndag. Urk.

1 kommentar:

Åsa Mårtensson sa...

Nu är jobbmåndagen över - hoppas det känns bättre!
Kramis