söndag 9 augusti 2009

Söndag

Två saker på bloggagendan idag.

1. Vi har börjat med smakportioner för Olivia. Hittills har hon fått smaka gröt och mosad potatis med bröstmjölk. Det enda lilla problemet är att vi hela tiden glömmer bort att ge henne dessa smakportioner! Det är så mycket med allting hela tiden att jag flera dagar kommit på när hon somnat att sjutton, nu glömde vi gröten idag igen... Vi som var så duktiga med Nadia, men det är lite mer att tänka på denna gång. Men nu ska jag göra ett rejält ryck så att hon får samma möjligheter som sin storasyster att bli ett veritabelt matvrak.






2. Igår gifte sig världens bästaste svärmor med sin Henning efter 12 års förhållande. Det var ett överraskningsbröllop där vi bara var ett fåtal som på förhand visste vad som skulle ske. Alla andra var inbjudna till folkparksfest på Ljusterö och tittade lite förvånat på mig och Johan som var lite överuppklädda. Vi hade lämnat bort barnen; vår kollega Hildegard tog hand om Olivia i några timmar tills Mimi kom från jobbet och tog hand om henne, och Nadia fick leka och sova över hemma hos Walter. Det var med stoooor glädje jag emottog rapporter om att allting gick som smort på båda fronter. Då kunde jag slappna av och dricka vin och dansa loss med min älskade man.

Ing-Mari fick sin Henning och Johan och Pia sjöng fint och höll ett vackert tal. De är duktiga, mina kära. Skulle egentligen lagt upp ett foto på brudparet, men kameran dog sent på kvällen och då återstod bara mobilen. Och jag tror inte att min svärmor skulle tycka om mig längre om jag lade upp bilderna jag tog på henne i festens slutskede. En aning svettig och kanske inte helt nykter. Men nästan. Så det blir en på mig i min lånade blåsa istället. Det var skoj att klämma ned sig i klänningen i stl XS, även om jag önskade att jag haft en säkerhetsnål eftersom den envisades med att gå upp i ryggen hela kvällen. Men jag kände mig fin och alla tittade på oss när vi hastade genom stan och några stannade till och med och ville ta kort!





- Nästa vecka blir slutet på den här perioden av oss fyra hemma och lediga tillsammans. Efter det börjar Nadias inskolning på dagis och 31 augusti börjar Johan jobba som vanligt igen. Jag kommer aldrig att glömma den här tiden; den nästan surrealistiska känslan av att få ett barn man knappt väntat på, kaoset ibland med två så små, och framförallt alla härliga soliga eftermiddagar i parken tillsammans som en riktig familj. En minnesvärd och fantastisk vår och sommar!
.

2 kommentarer:

Helen med Ärtan Leo sa...

Hej Vasastan.
Låter som ni haft en underbart härlig sommar.

Men tyvärr så kommer vardagen förr eller senare. Min man har nu jobbat i en vecka. Kändes trist när han åkte iväg och det bara var Leo och jag. Jag ska vara f-ledig tills Leo börjar på dagis 26/8.

Gick själv aldrig på dagis som liten men jag tror Leo kommer att älska det. Träffa andra barn och leka.

Lycka till med Nadias dagisstart och din ledighet med Olivia.

Julia sa...

Hej villan med friggeboden!

Tack, ja det har verkligen varit härligt! Ser dock fram emot dagis, tror som du att det kommer att bli superbra!

Lycka till med inskolningen och njut av de sista lediga dagarna!
/Julia