torsdag 6 augusti 2009

Bad

Sitter med datorn på hallgolvet utanför badrummet och agerar badvakt åt Nadia. Enda gången jag kan känna minsta huslust är dessa dagar då det är 25 grader varmt och man inte bara kan släppa ut barnen i en trädgård med vattenslang. För oss blir det Vasaparken och baljbad istället, men dels eftersom vi varit så mycket på de olika landställen vi har till vårt förfogande, dels eftersom de där kanondagarna är ganska få i vårt kylslagna land, så känns det helt okej ändå. Dock är det lite av en överraskning att Nadia älskar vatten så till den milda grad. Vi som skippade allt vad babysim heter, ändå kastar hon sig friskt i kalla hav och bassänger, och kan stå i timmar vid kranen och leka med vattnet...

Det var något av en överraskning att sommaren kom tillbaka i veckan. Jag som redan börjat ta ut hösten, plötsligt är jag mer bekymrad över att Olivia ska bli överhettad än över kyla och regn. Tack och lov! Det är verkligen lyxigt att jag fått vara hemma nu i två somrar, jag måste påminna mig själv om hur bra jag har det, lätt att glömma annars.

Här var jag tvungen att ta en paus, för det som lät som att Nadia oskyldigt satt och blåste bubblor i vattnet, visade sig vara två korvar i baljan. Jag lyfte ut henne ur badet och skulle till att tömma baljan med innehåll i toan. Det var bara det att baljan var tung och mina händer blöta och jag slant. Vattnet hamnade överallt, på hela badrumsgolvet, hallen, handfatet, mig och Nadia. Tur att man inte är kräsmagad längre, men det var ändå en av de mindre angenäma upplevelserna på senaste tid. Så nu har jag skurat och fejat och NU ska jag duscha. Puh.

.

Inga kommentarer: