fredag 7 augusti 2009

Lite smått och gott

Fredagskväll och jag är ensam hemma. Bortsett från barnen förstås. Men de små rara liven verkade förstå att mamma var lite trött och ville ha vuxenkväll, och somnade halv sex (Olivia) respektive kvart över sex (Nadia). Härligt med kvällströtta barn ibland. Jag har ätit nästan ett helt paket Rocky Road-glass och passar på att måla naglarna och platta håret inför morgondagens folkparksfest på Ljusterö. Vi ska lämna båda barnen till barnvakter; Frida & co tar Nadia över natten och Hildegard och sen Mimi kommer hit och tar hand om Olivia. Jag hoppas hoppas hoppas att det ska gå bra med allt, eftersom vi inte kommer att kunna komma hem förrän mitt i natten med den hyrda bussen. Men det gör det säkert!

Idag tog vi en promenad till Huvudstabadet för att Nadia skulle få bada lite. Vi hann vara i barnpoolen i ungefär tre minuter innan de ropade i megafon att den skulle tömmas. Någon liten illbatting hade bajsat i vattnet och den stängdes av för resten av dagen. Mitt andra bajsbad på två dagar, lagom kul. Så vi fick hänga i trappan till stora bassängen men eftersom Johan och jag inte kunde vara där samtidigt eftersom en var tvungen att sitta i skuggan med Olivia, samt vakta grejerna, tröttnade vi ganska snabbt. Inte Nadia dock, hon kan bada precis hur länge som helst, som ni vet vid det här laget. Men vi knallade hemåt igen och nu har jag rejält ont i fötter och fotleder efter att ha gått i flipflops hela dagen.

Men det har varit en fantastiskt mysig sommarvecka i stan. Härom kvällen åt vi spontanmiddag i Vasaparken eftersom vädret var så härligt att vi inte kände för att gå in. Så vi köpte lite grillad kyckling, avocado och baguette och satte oss på en filt på gräset. Hade tagit med vår vitvins-Bib också men vi envisades med att välta våra vinglas så det blev inte så mycket drucket. Vi stötte på Filippa och en kompis till henne och sen kom Oskar också, så det blev några trevliga timmar i gräset innan vi var tvugna att gå hem och lägga barn.






Fin fejkfamilj!

Och så lite bilder från helgen på Ljusterö:

Nadia och pappa på båten (med glassmuta i slutet av färden...)

Mamma och Olivia


Strandbad



Spanar ut över fjärden




Efterbadsmys hos farmor

Inga kommentarer: