måndag 4 maj 2009

Vårdagar

Idag var vi så ovuxna. Trots att vi hade kalvfärs i kylen och planer på Wallenbergare, var varken Johan eller jag sugna på att laga middag. Så efter en liten eftermiddagssejour i parken, tog vi en promenad till Kungsholmen och satte oss på en restaurang hela familjen. Lite måndagslyx bara sådär.

Helgen var för övrigt riktigt riktigt skön! Den kändes så lång och vi var ute nästan hela tiden. Det börjar synas på oss nu att vi tillbringar så mycket tid utomhus, härliga bonnbrännor och glatt humör!

Lilla fröken Nadia, hon har ett jäkla humör. Hon är så totalt orädd och en riktigt liten kaxig tjej. Hon går fram till tioåringar i parken, slår till dem och tar deras saker. Får stora barn att gråta när hon helt orädd stjäl deras bollar (hon ÄLSKAR bollar). Samtidigt som jag gillar att hon har självförtroende och tar för sig, är jag lite orolig att hon ska bli en osympatisk buffel om vi inte försöker dämpa henne något. Idag var vi och lekte med en tjej i min gamla mammagrupp och jag var tvungen att vakta Nadia hela tiden, eftersom hon lappade till Ellen titt som tätt. Men när man säger till henne så växlar hon snabbt, lägger huvudet på sned och säger "mmmmm" medan hon klappar fint. Lilla ögontjänare. Jag önskar att jag bättre visste hur man rent pedagogiskt bör bemöta henne, men försöker använda mitt sunda förnuft och säga NEJ när hon slåss och ignorera när hon bara provocerar. Hoppas att det blir en bra människa av denna lilla kavata person.


Olivia börjar också få lite mer personlighet. Hon är fortfarande väldigt lugn och sover mycket, men hon säger till med rejäla vrål när hon har ont i magen och vill bli rapad. Vilket är rätt ofta, det verkar rymmas mycket gas i den lilla magen. Men annars ligger hon mest och tittar eller sover, hon gör inte så fasligt mycket väsen av sig ännu. Och hon skriker nästan aldrig... Men hon växer och har gått från det nykläckta stadiet till en riktig bebis. Och en väldigt söt sådan.



Finns det nåt sötare än bebisar i pyjamas?


Slutligen, nu har vi fått ganska fint på balkongen och man får slita bort Nadia från plantorna när det är dags att gå in...



Det blev en ny balkongmatta från Indiska idag! (Frida, visst har ni likadan? Insåg inte det förrän jag såg kortet...)

Pilla lite bara


Mmmm, vattnet i kannan smakar gott



Vill ut igen..









3 kommentarer:

Anonym sa...

Det är bara en vecka sedan vi sågs men Oliva är redan förändrad. Det händer mycket nu. Måste snart komma och hälsa på mina små gullungar.

Puss från Farmor

Anonym sa...

hahah Julia ! Jag kan se Nadia framför mig :o)
Jag tror helt enkelt att det är kontakt hon söker när hon slår till . Impulskontrollen är ju inte den bästa när man är 1 år :-)och det ryms så mycket känslor i den lilla kroppen .
Jag upplever att det blir bättre när talet kommer .

Anyways osympatisk kommer hon inte bli , inte med er som föräldrar .

Tror du gör helt rätt i att markera när hon gör fel och samtidigt ignorera när hon bara provocerar .

Fiiin är hon iallafall och Olivia också !

/Åsa - Mia

Frida sa...

Supersnygg balkong:-) Ser nästan ut som hemma hos oss;-).
Vad söt och stor Olivia blivit, händer så mycket nu. Känner även igen bilden på Nadia. Har en liten kille som står exakt lika dant och trånar ut....
Kram på er