söndag 10 maj 2009

Lördag och kalorichock




Igår blev vi så brunchsugna på morgonen, men trots idel surfande hittade vi inget tillräckligt bra, lagom dyrt ställe i Vasastan. Så då bestämde vi oss för att laga vår egen brunch. Johan och Nadia pep ut och handlade och sen lagade vi en härlig brunch med bacon, äggröra (bara till mig eftersom min man lider av svår äggfobi), små smarriga chorizos, stekt potatis, surdegsbaguette från härliga bakeriet Bakery & Spice och pålägg, och lite cocktailtomater och solrosskott. Vi avslutade kalaset med krispiga våfflor. Som av ett lyckligt sammanträffande sov båda barnen och vi kunde kalasa loss och skåla i vatten (eftersom vi glömt dryck) i lugn och ro. Olivia vaknade visserligen vid våfflorna, men så är det ju att ha småttingar. Man lär sig äta med en hand och skära upp till den som håller bebisen.

Efter den måltiden var vi iallafall så mätta att ingen av oss kunde äta någonting mer på hela dagen. Så den planerade laxpastan fick stå och istället avslutade vi vår antibantardag med en stor påse smågodis framför Robinson. Däremellan var tjejerna och jag och träffade Frida och Walter medan Johan var på match. Det var en mysig dag även om jag stryker ett litet streck över den och förtränger alla intagna kalorier.

Idag är en ny dag! Och idag vankas gårdsstädning, pappersinsamling och en tripp till återvinningsstationen. Vi recyclar så mycket nu att vi knappt har några sopor. Förutom berget av blöjor förstås.. Som också behöver slängas idag. Det blir en spännande söndag.

2 kommentarer:

Just me sa...

Ser heeelt fantastiskt gott ut :-) Kanske ni skulle öppna ett brunchställe i Stockholm ? :-)

Kraam

Mia sa...

Åhhh blir såååå hungrig!