fredag 1 maj 2009

Första maj

Idag hade jag en liten stund för mig själv på eftermiddagen. Nadia och Oliva sov båda, Johan låg på sängen djupt försjunken i senaste numret av Offside och jag gick ut i eftermiddagssolen på balkongen. Där satte jag mig ned med en pensel i handen och började olja in våra balkongmöbler. Lyssnade på några måsar som skrek, kisade i solen, tittade ned hos grannarna mitt emot och konstaterade att de verkar vara i full färd att flytta. Och insåg att trots att vi betalade så många millar för vår lägenhet, varav säkert en för balkongen, så fick vi iallafall en balkong där det nästan alltid är sol. Hos grannarna mittemot, som också tillhör vår förening, är det nästan jämt skugga. Ren tur, för det var ingenting vi tänkte på när vi lade alla våra bud.

Sen vaknade Nadia och så även Olivia och så var den lilla stunden av lugn över. Johan fick lägga ned sin tidning och jag min pensel (fast jag hann precis klart) och istället påbörja Nadias middagsprojekt. Hon är fantastisk med maten, vår äldsta dotter och jag kände mig lite stolt där hon satt och slevade in broccoli och lax för glatta livet. Hoppas att det håller i sig!

Vi kombinerade läggning av barnen med tvättsortering och matlagning till oss själva (risotto och lammentrecôte, mmmm...) och det blev lite lätt kaotiskt ett tag. Men nu sover de båda, tvätten tumlar runt för fullt nere i tvättstugan och Johan och jag sitter bredvid varandra med varsin dator i knät. Men nu ska jag nog ta och lägga ned min och inta horisontalläge.

.

Inga kommentarer: