måndag 18 maj 2009

Från måndagshängig till onsdagspigg

Måndag eftermiddag och jag snörvlar och har ögonen på halv stång. Förra veckans förkylning tog ny fart igår kväll och nu känner jag mig både trött och hängig. Tack och lov har Johan jobbat klart för dagen nu, så att jag kan vila lite. Lite skönt att det är mulet idag så att jag inte behöver ha dåligt samvete för att jag ämnar stanna inne i mjukisbyxor hela dagen.

Vi hade en riktigt bra söndag måste jag säga. Vi började med att åka på picninc i Humlan eftersom Tove och Malin fyllde/fyllt år. Jag träffar ju inte gamla gänget så ofta nu, så det var himla trevligt att se dem alla. Nadia åt lite medhavd omelett och gick sen och tiggde bulle och glass av de andra. Det slutade med att hon satt och blev matad med Cias 88:an som hon i princip åt upp helt och hållet.

Sen packade vi ihop oss och tog bussen till Värmdö, där Johans kusinbarn hade kalas och vi blivit lovade en dignande kakbuffé, vilket verkligen infriades. Nadia sov som en stock hela bussresan, vilket gjorde den rätt behaglig, och när vi kom fram njöt vi av goda bakverk och trevligt sällskap. Nadia racade runt och ömsom pussade, ömsom drog de andra barnen i håret. Jag tror att hon hade kul hon också iallafall. Bussresan hem var mindre angenäm men det gick bra trots lite gnäll.



Olivia på party

...Onsdag kväll och det är ju inte direkt måndag eftermiddag längre. Fick aldrig arslet ur att skriva klart, måndagen blev en lite sorglig historia där jag gick runt som i ett akvarium hela dagen och kände mig jättehängig. Men på tisdagen vaknade jag och mådde mycket bättre. Även Nadia var på toppenhumör hela dagen, och även om hon alltid är intensiv, blir livet så mycket lättare när man slipper raseriutbrott. Vi lekte lite i parken, men då blev hon arg av okänd anledning, så vi packade ihop oss och gick och mötte Johan som varit inne på jobbet. Lunchen blev efter lite velande på McDonald's och Nadia valde direkt bort sin medhavda pasta till förmån för små bitar hamburgare. Undrar om de har droger eller nåt i de där. Socker kanske. När vi kom hem planterade jag en liten kryddträdgård som ska få flytta ut på balkongen när de tagit sig lite. Och på kvällen lämnade jag barnen med Johan och drack ett glas med Stella, Lina och Sanna på Bull & Bear. Kände mig varm i hela kroppen när jag lämnade tjejerna och hoppas på att lördagsmiddagen vi pratade om blir av.

Nadia har upptäckt Mickey D.. (fast det är vatten i muggen)



Kryddor!



Idag var Johans mamma här och slipade vår köksbänk (tack snälla svärmor!) , eftersom vi aldrig hinner, och nu har vi damm i näsan. Men fint blev det! Sen när barnen sovit middag promenerade vi till Kulturhuset och gick på Rum för barn. Vilket jättebra ställe! Nadia hade jättekul bland de olika rummen och fick till och med prova på sin konstnärlighet med pensel och färg vid ett litet staffli. Hon tyckte det var jättekul och jag pös av stolthet. Men som alltid tröttnade hon på nolltid och ville gå vidare. Leka med diskborste var mycket roligare och ARG blev hon när vi tog den ifrån henne för att gå till de andra rummen. Vi hade iallafall kul allihopa och på vägen hem stannade vi på en grekisk restaurang för att äta middag, eftersom köksbänken var på tork och vi hursomhelst inte orkade handla och laga middag. Men nu har det blivit väldigt mycket restaurangmat på sistone och jag har både ekonomi- och fettångest, så nu vill iallafall jag äta hemma lite mer framöver. Men Johan vill ju gärna äta kött två gånger om dagen och har inte direkt några problem med bilringar som vissa andra. Vi får försöka hitta någon kompromiss...



1 kommentar:

Anonym sa...

Vi blev jätteglada över att ni kom och hälsade på! Mysigt att få träffa er hela familjen och det vackra vackra nytillskottet. Hade kunnat sno henne faktiskt.

Puss på er hela familjen!