måndag 11 maj 2009

Mulen måndag

Idag var jag och tjejerna förvisade hemifrån under förmiddagen, eftersom Johan ska medverka i en dokumentär som skulle filmas hemifrån oss idag. Så vi packade ihop oss på morgonkvisten och tog trean till Söder för att hälsa på Lina och Alma. Vi hade tänkt gå till parken men vädret var ruggigt och det var ganska skönt att stanna inne och dricka kaffe och leka på golvet istället. Nadia sprang runt och upptäckte bollar och matade Alma med majskrokar och Olivia sov i sin mjuklift eller låg i famnen hos mig. Efter lunch gick vi ut och tog en promenad, och lämnade sen Nadia till sin farmor som skulle ta med henne på Skansen. Lina och jag fortsatte på promenad med de små tjejerna och avslutade på ett café i Zinkensdamm, där vi drack en caffe latte och tjuvspanade på Pernilla Wahlgren som satt med sin pappa och sin son vid ett bord på samma lilla ställe. Hon var pytteliten och såg tanig och lite trött ut. Hennes hår såg inte alls ut som i Garnier-reklamen, kan jag meddela, men hon hade snygga skor!

Sen tog Olivia och jag bussen hem och jag hajade till flera gånger och trodde att jag glömt Nadia någonstans. Landade hemma i soffan och kollade på Lost med Johan, trots att det var mitt på blanka dan. Sen lagade vi middag och så kom Ing-Mari med en trött och frusen Nadia som var ledsen och ynklig och som blev allt gnälligare och vägrade äta middag. Johan tyckte att hon såg sjuk ut och tog tempen - 39 grader. Lille skrota då. Det blev Alvedon och välling fastän det var lite tidigt, och hon somnade på bara några minuter.

Olivia däremot ville inte sova utan var orolig och skrek flera minuter, första gången jag hört henne skrika så mycket faktiskt. Men även hon kom till ro efter en liten stund och låg länge länge vid bröstet. Sen lade vi henne i sin lilla säng och nu sover båda barnen och allt är tyst.

Själv känner jag allteftersom kvällen lider en begynnande förkylning, så jag undrar om Nadia och jag fått samma... Har ont i huvudet, pirr i halsen och en kliande näsa. Nu går jag och lägger mig i halvmörkret hos Olivia och försöker läsa lite. Hoppas vi mår friskare imorgon allihopa.

Lite (suddiga) bilder från dagen:


Varsågod!


Söders finest!




Roligt babygym som vi fick låna hem!


Sötaste 7-veckorsbebisen i stan!



Snabb puss från storasyster


Nadia har nog missuppfattat vem som är bebisen här...



2 kommentarer:

Anonym sa...

Vad handlar dokumentaren om?

Bada dina flickor ar sa sota, jag tycker Olivia alltid ser sa lugn och eftertanksam ut. Du far hoppas det haller i sig! :)

Maja

Julia sa...

Det är en SVT-dokumentär som handlar om alkoholism. Johan växte upp med en alkoholiserad far som dog i alkoholrelaterad cancer för tre år sen. Så han berättar om sina upplevelser från det.

Sänds i höst, och du kan säkert också kolla den på SVT Play (där finns överhuvudtaget massa bra, tips till er utomjordssvenskar!)

Och jo, vi hoppas Olivia behåller sin behagliga lugna personlighet, vet inte om vi fixar två vildhjärnor.. :-)