fredag 8 maj 2009

Hallen from hell

Vår hall gör mig galen. Inte nog med att EN hall gör mig galen, vi har dessutom två och i båda råder total anarki. I den första, lilla hallen som man kommer in i hänger en otroligt ful klädhängare från Ikea som är en kvarleva från den tidigare lägenhetsinnehavaren. Inte nog med att den är ful, den är totalt värdelös också. Kläderna hänger som i stora sjok och sticker ut en halvmeter in i den redan trånga hallen. På golvet står ett fult skoställ, fast vi borde ha två snygga, och bredvid detta ligger stora och små skor i en hög. Det blir inte heller bättre av att dörren till Nadias rum går från lilla hallen och är felvänd, så att den totalt blockerar hela hallen när den är öppen.

Stora hallen, som man sen kommer in i, är nästan ännu värre. Här hade vi ett tillfälligt skrivbord som inte alls passar in, med dator på, i ett försök att skapa en arbetsplats. Bara det att tillfälliga lösningar tenderar att bli permanenta när man envisas med att vara gravid eller ha huset fullt med bebisar för jämnan. Vi bara hinner inte. Nu har dessutom den datorn gått sönder, så kvar på bordet står skärm och tangentbord och massa sladdar. Samt allsköns skräp som hamnat på denna avlastningsyta och aldrig kommer vidare. Och i dessa förvirrande småbarnstider har hallen även blivit till barnvagnsparkering. Här står våra alternativ till syskonvagnen nere i porten; en Teutonia Fun liggvagn och en McLaren sulky. Samt mjukliften till syskonvagnen. Och ett så stort antal babyfiltar att vi skulle kunna öppna butik. Och så skötväskan som Nadia envisas med att slita saker ur och sprida runtom i lägenheten.

Och som om inte allt detta vore nog, är golvet ständigt fyllt med småsaker som lilla fröken dotter hämtat lite överallt ifrån och som hur vi än plockar alltid hittar tillbaka. Ett axplock från dagens skörd: en uppslagen pocketbok ("Aldrig fucka upp" som jag ska läsa så fort jag får en minut över), babytossor och en randig vante (den andra ligger på vardagsrumsgolvet), en grytlapp, en av alla babyfiltar, en barnbok, en leksak, en ballong, en kudde från Nadias myshörna, en hårnål, ett leksakståg, ett vykort, en våtservett, en dvd-skiva och en jäkla massa grus och smulor. Jag bevittnar detta kaos utan att ha tid eller händer nog att ta tag i det. Jag blir galen.


.

Inga kommentarer: