söndag 29 januari 2012

Ungdomsliv.....

Vad härligt det är att få längta lite efter sina barn ibland, och få en liten känning av hur livet var förr. Jag gjorde mig i ordning igår kväll när vi vilat klart, och drog på mig högklackat och tog INTE med extraskor, för jag hade lovat mig ett dygn av att inte hela tiden tänka på konsekvenser. Så mötte vi upp David, Hilda, Niklas och Kalle på Tranan och tog en ganska snabb och god gindrink med ingefära i baren.

Efter det gick vi till Supper där vi hade lyckats få bord med kort varsel. Och det var det perfekta stället! God mat med latinamerikansk prägel och man delade på en massa härliga smårätter, vilket jag alltid tycker är trevligt Dessutom en skön stämning med en stor bar i mitten och massa folk och stim. Precis vad jag var ute efter! Efter middagen hängde vi kvar och drack drinkar och vips var klockan ett och stället stängde.

Vi dröjde oss kvar en stund och blev sist ut och då visste vi inte riktigt vart vi skulle ta vägen, så vi gick hem till oss och körde liten efterfest vid två. Men jag är ju mer av en förfestmänniska, så jag slumrade i soffan och gick sen och lade mig.

Den riktiga lyxen kom förstås imorse när vi inte behövde gå upp klockan sex. Istället sov vi till tio, gick upp och åt frukost och kröp sen ned i sängen igen och sov till halv ett. Då stekte vi ägg och bacon som vi åt i soffan framför andra avsnittet av Homeland. Sen städade vi lite och softade lite till. Och även om vi varit lite småsega idag, är det ju ingenting jämfört med hur man brukar må när man blir väckt klockan sex. Det kanske inte är åldern, utan de där eviga tidiga morgnarna som skapar så hemska morgondagar när man druckit alkohol nuförtiden...

Vid fem kom barnen med farmor, de hade varit och sett Klas Klättermus på teater. Som alltid när de varit borta är humöret av varierande karaktär, men vi har ätit god rostbiff med klyftpotatis och smörfräst svamp (portobello och skogschampinjoner, gott!), och nu är det dags för läggning.


1 kommentar:

Elin sa...

Gud så härligt det där lät! Vi ska försöka få till ett barnfritt dygn innan lillebror anländer, men det lutar mer åt att åka till stugan och softa. Kram på er!