onsdag 4 januari 2012

Mitt i veckan

Det har varit lite tungt att jobba denna vecka, svårt att komma igång efter julledigheten... Väldigt skönt att den är kort och att det varit lugnt på jobbet. Barnen har som sagt gått på dagiset bredvid vårt, och det är ju förvisso lite omväxling men herregud så rörigt och svettigt att vid varje hämtning att lokalisera overaller, galonisar, koftor, sockor, strumpor, polokragar, vantar, mössor, skor (de har ju inga egna krokar där och det är extremt fullt i kapprummet)... Och allt gånger två. Och ståendes på ett lager av grus. Är det inte vår snart??

Jag börjar känna mig väldigt redo att kasta ut julen. Granen började barra redan innan jul, men vi orkade inte ta den på nyårsdagen. Men nu till helgen ska den ut! Ljusstakarna kanske får stå lite längre, ljuset de sprider behövs i detta eviga mörker. Hela veckan har det regnat också för att tråka till allt lite ytterligare.

Nog med gnäll nu! Jag tog ett par glas vin och åt chili med Sofia på Peppar ikväll och det var väldigt mysigt. Imorgon är det halvdag och jag tänkte jobba hemma eftersom jag ska med barnen plus Hanna och Astrid på Disney on Ice sen. Blir skönt att jobba hemma, lägenheten är som en annan när den är tömd på barn.

Nu ska jag ta min make och min bok och krypa till kojs. Och hoppas på en lugn natt, Olivia har stökat en hel del sista tiden. Det började förstås med att hon kom in till oss på morgnarna och sov i vår säng sista timmen eller så. Men morgnarna blev allt tidigare och inom loppet av en vecka kom hon innan vi ens gått och lagt oss... Så vi har börjat lägga tillbaka henne i sin egen säng när hon kommer mitt i natten och det är förstås måttligt populärt. Skrik och bråk mitt i natten är en ren plåga! Ibland kan jag knappt förstå att man orkade sådana där uppbrutna nätter varje natt när barnen var mindre, nu är man helt förstörd efter en enda jobbig natt. Men lägga sig var det ju! G'natt!


- Posted using BlogPress from my iPhone

Inga kommentarer: