fredag 6 januari 2012

Disney, smink och sång

Fullt upp både idag och igår... Igår var vi som sagt på Disney on Ice. Vi brukar bli bjudna av Kanal 5 och då innefattar det även lite mingel innan på Globe Hotel, där vi fick bli fotade tillsammans med Snövit från föreställningen, och äta korv och mackor och dricka kaffe och saft. Dessutom fick barnen som vanligt välja varsin present. I år fanns en Ariel-barbiedocka eller ett självlysande svärd att välja på. Åh vad jag lobbade för svärdet, men alla tre tjejerna valde föga förvånande dockan. Jag såg inte en enda tjej med svärd, eller kille med docka... Även föreställningen bjöd på fåniga prinsessor med väna röster och tappra prinsar med stora svärd. Disney-världen kanske inte är helt uppdaterad till 2000-talets genustänk... Eller så är den det och det är ju riktigt skrämmande! Barnen hade kul iallafall och det var förstås alltid kul att hitta på nåt tillsammans. Men vi var trötta alla tre när vi kom hem och det blev en tidig kväll för oss alla. Och en jobbig natt igen...

Hela gänget på tuben


Fundersam.


I full färd att leka med storbystade dockor...

Idag hade jag bestämt med Åsa att jag skulle sitta sminkmodell på hennes sminkskola. Temat var Middle East och Åsa är sååå duktig. Det var riktigt kul att sitta sminkmodell men lite jobbigt att jag tydligen har extremt känsliga ögon som rinner så fort man pillar i närheten av dem, och förstör all omsorgsfullt lagd make. Tack vare en tålmodig Åsa som reparerade om och om igen, blev det riktigt bra ändå och jag kände mig mycket snygg när hon var klar (eller egentligen så snart hon lagt en grund och tagit bort glåmigheten...).

Den obligatoriska "före-bilden". Usch!


A working proffs


Några timmar senare. Klart!


Från sidan


Jag blev sugen på att gå på fest men eftersom klockan var tolv och jag skulle gå och handla, tog Åsa bort lite av sminket så jag såg lite mer normal ut. Men fortfarande snyggt!

Jag gick hem och åt lunch och sen gick Nadia och jag hem till Elin och Thea och hängde lite. Mysigt som vanligt, och Nadia och Thea fann varandra direkt, och bildade någon form av prinsessband som framförde "Här kommer Pippi Långstrump" för en mycket entusiastisk mammapublik.






Nu har barnen precis somnat och det är väldigt skönt att det är fredagskväll. På Spåret och lite glass väntar.


- Posted using BlogPress from my iPhone

Inga kommentarer: