onsdag 17 november 2010

Brödrecept

Receptet på GI-brödet efterfrågades, så här kommer det!

Omega 3-bröd

Det här brödet med solrosfrön, pumpafrön och mandlar innehåller mycket fytoöstrogen som är viktigt för vår kropp. Dessutom är det fullspäckat med omega-3-fettsyror från valnöttererna, pimpafröna och linfröna. Lätt att baka och går bra att frysa.

Ingredienser
6 dl grahamsmjöl
0,5 dl rågkross
0,5 dl krossat linfrö
0,5 dl pumpafrön
0,5 dl hackad mandel
0,5 dl hackade valnötter
4 stora färska dadlar (gillar inte jag så det utesluter jag)
1,5 tsk bikarbonat
1,5 tsk salt
6 dl filmjölk
2 msk mörk sirap

Gör såhär:
Sätt ugnen på 175°C. Smörj en avlång form och bröa med lite grahamsmjöl. Hacka de färska dadlarna fint, ta bort kärnan. Rör ihop alla ingredienser i en skål och lägg i formen. Grädda längst ner i ugnen i ca 1 timme.

Nettokolhydrater ca 10/skiva.

Jag lade till solrosfrön också och hällde ned lite extra av de andra. Hasselnötter istället för valnötter, eftersom jag hade det hemma (men nu är de goda israeliska nötterna äntligen slut och jag kan sluta småäta på kvällarna...).Sirapen tror jag man kan hoppa över, jag tyckte faktiskt att det blev lite för sött. Men väldigt gott! Fast nu är jag tillbaka på ägg- och avocadofrukost igen...


Med mycket smör på...

1 kommentar:

Helen sa...

Tack för tips på recept, ska jag ge mig på.

Flickorna är jättefina, men jag förstår att det är fullt ös med två små:-)
En hälsning från Helen och Leolejon i Älvsjö.