lördag 13 november 2010

Uppsala och könsroller

En riktigt mysig dag i Uppsala har vi haft idag. Först var det meningen att Nadia och jag skulle åka på egen hand, men så hängde Johan och Olivia på vilket var kul eftersom helgerna är så korta och jag helst inte tillbringar halva utan halva min familj... Vi tog tåget ganska tidigt imorse och idag lät jag faktiskt Johan sova hela morgonpasset eftersom han varit så trött på sista tiden. Det var mysigt att åka tåg tillsammans och det är otroligt smidigt att ha gångavstånd till T-Centralen. Vi bor så perfekt, jag vill aldrig flytta från detta kvarter (men om någon ville öppna ett Sats och en bra mataffär på St Eriksplan så vore det hela ännu bättre!).

Linda och Ingrid mötte oss vid Uppsala station och så promenerade vi bort till Lilla Teatern där vi skulle titta på dockteatern Guldlock och de tre björnarna. I Uppsala var det mycket kallare än i Stockholm och trots att Guldlock inte hade en enda lock utan mer såg ut som en korthårig Birk och pjäsen hade könsroller från femtiotalet (Pappa Björn duschade, kammade sig och hade det skönt och gick sen och vilade sen i hängmattan medan Mamma Björn lagade frukost och stod i. Sen bestämde Pappa Björn att de skulle på bilutflykt - Mamma och Lilla Björn ville gå på promenad - körde bilen och lagade slutligen den trasiga stolen medan Mamma Björn lagade ny gröt) var det en kul och mysig upplevelse som alla barnen uppskattade.

Efter den halvtimmeskorta teatern tog vi bussen hem till Linda där Mats och Svante väntade med en jättegod chili con carne. Nadia och Ingrid försvann genast upp till Ingrids rum och syntes sen knappt till. Det är så kul att de finner varandra så snabbt varje gång. Och Ingrid hade slutat med nappen och det gjorde mig extra motiverad inför vår kommande prövning...

Efter lunch, fika och mys fick vi skjuts till stationen och barnen somnade innan vi ens kommit på tåget. Ikväll ska jag ut och äta middag med Tove, Karin och Fia och nu ska jag lämna datorn på önskemål av lilla familjen!

Inga kommentarer: